Tips til forkjølelsen

Det er ikke ofte jeg er syk og hvertfall ikke så syk at det går ut over mine daglige gjøremål. Jeg kan fint gå på både skole, jobb og trening med litt snørr i nesa, men i går satt virkelig forkjølelsen inn. Jeg kjente det litt i kroppen på tirsdag etter crosfitøkta jeg var på, men tenkte at det kom til å bli bedre til neste dag. Jeg tok feil, for i går lå jeg nemlig rett ut på sofaen hele dagen og gjorde ingenting frem til Simen kom på sykebesøk.

Også i dag er jeg hjemme fra både skole og jobb. Jeg hadde egentlig tenkt meg begge steder, men da jeg våknet i dag forstod jeg fort at det ikke var noe mulighet for å dra på skolen, og utover dagen gikk det også langsomt opp for meg at  jobb var en dårlig ide. Selv med paracet innabords!

Jeg kan ikke fordra å ligge syk når jeg har så mye jeg skulle ha gjort! Men bud nummer en når man er skikkelig forkjølet er som kjent å holde seg i ro. La kroppen få hvile og gi den litt tid til å bli frisk. Forkjølelse kan ikke helbredes, men symptomene kan lindres og man kan hjelpe kroppen med å bli raskere frisk. Under finner dere mine beste forkjølelsestips.

- Forkjølelsestips -

Slapp av og hold deg i ro: Se en film, les en bok, pensum, magasiner eller blogger for eksempel
Lindre symptomene ogg jør det letter å komme igjennom sykdomseriodenmed for eksempel nesespray, halspastiller og hostesaft
Store doser C-vitamin kan forebygge og lindre forkjølelse (inntil 1000mg daglig)
Få i deg mye veske: vann og te er mine favoritter
Husk å spise: kroppen trenger næring for å bli frisk
Varme drikker eller en varm dusj kan løse opp i hals og nese
Honning kan lindre hoste. Ha det i teen for eksempel
Puss nesen forsiktig og regelmessig
♥♥


Smarte tips for angoraplagg

Angoraull, også kalt mohair, kommer fra kanin og er veldig populært i høsten og vinterens strikkeplagg. Plagg med angora kjennes myke og klør ikke slik som saueull, i tillegg varmer angoraull veldig godt og er svært lett i vekt. Utseendemessig er materialet "pusete" og dette gjør plaggene ekstra delikate å se på -verdens fineste ull sier mange. Likevel har angora en negativ side. Angora loer gjerne en del, spesielt i starten. Her er noen tips til plagg med angora fra meg til dere:


 Fjern lo forsiktig med en klesrulle og legg plagget tørt i en pose. Ha posen med angoraplagget i fryseren i minst 12 timer. Etter dette vil plagget loe mindre.


 Legg plagget som loer i en bøtte med iskaldt vann i noen timer. Da vil plagget loe mindre.


 Vask angoraplagg separat slik at ikke loingen fester seg til andre klær. Knytt den eventuelt inn i et gammelt putevar dersom du ønsker å vaske den sammen med andre plagg.


 For å holde angoraplagget pent bør du ikke vaske det for ofte. I stedet kan det henges på en kleshenger utendørs til luft eller på badet når du dusjer.


 Vask plagget for hånd eller i maskin på håndvaskprogram.

Angora cardigan fra VILA kr 699.


 Bruk vaskemiddel for ull.


 Oppbevar dine angoraplagg brettet i skap/skuffer og ikke på henger. Unngå også at plagget ligger inntil andre klær som tiltrekker seg støv, lo og hår.


 Bruk gjerne angoraplagg sammen med andre plagg i glatte stoffer. Dette er ikke bare av praktisk hensyn, men er også med på å skaper en kjempekul kontrast til den "pusete" angoraen. For eksempel waxed jeans, skinn eller skinnimitasjoner. Kjempekult!


1.HER, 2.HER, 3.HER, 4.HER, 5.HER, 6.HER, 7.HER, 8.HER, 9.HER og 10.HER

Ad.links


Inspirasjon: 5 blogganbefalinger

♥ What I Have HER


♥ Jeanett Olsen HER♥ Janne Larsen Bodin HER♥ Adrienne HERKaja Marie HER


Blogganbefaling: Jeanett Olsen


Bilder hentet fra Jeanett Olsen sin blogg HER

Daglig er jeg innom min kjære venninne Jeanett sin blogg. Hun er en vakker og naturlig jente med passion for fashion. Sjekk ut bloggen hennes HER!


Rhodos reisetips

Etter å ha feriert på den greske øya Rhodos 3 år på rad tenkte jeg at jeg godt kunne skrive litt om hva jeg synes om stedet:

1. Rhodos by og den nordlige delen av øya hvor hotellområdene er, er veldig preget av turismen. Det er ikke veldig eksotisk og etter min mening ikke særlig vakkert her, men det går selvsagt ann å dra på utflukter til andre steder på øya.

2. Gamlebyen er derimot vakker. Her er "det gamle" tatt vare på og kombinert med sjarmerende butikker og restauranter. Absolutt verdt å besøke!

3. Stranden i Rhodos er steinstrand (litt usikker på om dette gjelder både den vindstille og den vindfulle stranda, men i allefall den med vind). Det er det selvsagt fordeler og ulemper med, men den største ulempen er etter min mening at det er ubehagelig å gå på. Trekker litt ned etter min mening, men det er selvsagt mulig å bruke badesko og et par meter ut i vannet er det sandbunn.

4. Rhodos by ligger på tuppen av øya, med strand på hver side. På den ene siden er det mye bølger og en avkjølende vind som føles veldig behagelig i 35-40 grader. Stranden på den andre siden er mye lunere og ganske uutholdelig i så mange varmegrader etter min mening. Likevel er bademulighetene mye større her da denne siden ikke har de høye bølgene. I fjor da jeg var i Rhodos by lå vi på tuppen slik at vi både fikk vind og bading -genialt!

5. Shopping i Rhodos by har virkelig kommet seg de siste årene. I nybyen fant jeg i år Zara, Bershka, Pull and Bear, H&M, Mango, Nike, Starbucks og mye annet gøy! Rhodos kan selvsagt by på syden-sjapper også og disse er det flest av i gamlebyen. Rhodos får terningkast 6 av meg i shoppingkategorien.


Alt utenom den grå genseren er fra Pull and Bear. Genseren er fra Zara.


T-skjorter fra Bershka.


Belter fra Pull and Bear.

6. Maten er mye de samme i restaurantene på Rhodos. Lokal mat som Gyros, Souvlaki og gresk salat er å anbefale. Grønnsakene og fruktene smaker alltid helt fantastisk! Jeg vil også anbefale å finne restauranter som ikke ligger i de gatene der det ikke går mest folk.

7. Skal man på partyferie til Rhodos vil jeg anbefale å ha hotell så nærme som mulig barstreet som ligger i Rhodos by. Det er masse liv i bargaten hver eneste kveld og utestedene har ofte arrangementer.

8. Dersom man trenger noen timer borte fra sola en dag kan man dra til Butterfly Valley. Jeg tror det går rutebusser dit fra sentrum og inngang koster 5 euro. I sommerfugldalen er det enorme mengder med sommerfugler fordi det er en behagelig temperatur der.

Les reiseguiden jeg skrev om Rhodos i fjor HER.


Skal du gå i stroppløs kjole?

Haha! Jeg ser det er mange som lurer på tips til stroppløse kjoler angående BH. Det virker som det er en del av dere som husker at jeg brukte teip noen ganger i fjord og ønsker en påminnelse på hvordan jeg gjorde det. Det kan sikkert komme godt med for de av dere som velger stroppløs kjole nå til julebord, julaften, juleselskaper og nyttårsaften. Derfor avslører jeg nok en gang mitt triks, hvor nedverdigende det enn er!

1.

Kjøp en bh som du bare klistrer på puppene. Altså bare to cuper som er festet sammen på midten med klister inni cupene. Min er hudfarget og heter backless bra. Den kan kjøpes i undertøysavdelingen på Lindex. Spør betjeningen om hjelp hvis du ikke finner den. BHen klistrer du på puppene slik at den klemmer dem litt mot hverandre. Med andre ord fester du cupene litt bredt.

2.

Deretter teiper du med en gjemnnomsiktig bred teip (ikke sølv gaffateip, men samme bredde) rundt (litt under) puppene/BHen slik at de blir presses oppover. Dette ser helt grusomt ut, men alt går seg til når kjolen kommer på. Jeg kjøpte teipen min på Clas Ohlson for rundt 30 kr ca.

3.


Jeg tar en runde med teipen som går helt rundt og en som bare går fra under den ene armen til under den andre.

4.

Dilemmaet med å ikke ville vise stropper, men likevel ha litt push-up effekt er herved løst!

5.

Anbefaler å unngå å bruke veldig sterk teip (eks: sølvteip). Gjør veldig vondt!

Håper dette var til litt hjelp!

 

- Kristina <3


Hei og velkommen til min blogg! Jeg er 23 år og kommer fra Kristiansand. Her blogger jeg om det meste som opptar meg. Mine største interesser er mote, trening og mat. Jeg er student og går årsstudium i idrett på Universitetet i Agder. Ved siden av skolen har jeg deltidsjobb på Lindex.

Instagram: @kristinabergsvik

Kamera: Nikon D3000

Følg min blogg med Bloglovin

KategorierArkiv


AnnonserInstagramWidget by Trendsales

SheIn -Your Online Fashion Print Dress


Sweater Dress

Matbloggtoppen

Design


hits