Havrescones

Heisann dere!
Tenkte jeg skulle innom for å tipse dere om noe digg å lage til lunch eller frokost denne helgen. Jeg lager ofte havrescones når jeg skal kose meg litt ekstra, det er superenkelt, superdigg og til og med supersunt. Inspirert av oppskriften til ei venninne har jeg laget havrescones på slump det siste året, men nå har jeg altså notert ned en noe mer konkret oppskrift som jeg tenkte jeg skulle dele på med dere.


Helgefrokost med knallgode havrescones.

Du trenger:
(gir ca 6 store havrescones)

2 egg
6 store ss yoghurt naturell
1 ts natron
1 ss honning
Havregryn store/havregryn små/havremel

Slik gjør du:

1. Bland sammen yoghurt naturell, egg, natron og honning.

2. Bland inn havregryn og havremel til det blir en tykk men klissete deig.

2. Fordel deigen i klumper på et bakepapir og flat dem litt ut.

3. Stek på 200 grader i ovnen i ca 20 minutter.
Smaker aller best helt ferske og varme, men kan også spares et par dager på kjøkkenbenken i pose.


Mitt favorittpålegg på havresconesene er smør, spekeskinke og gulost.

Velbekomme♥


Overnight oats

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker havre og bruker havregryn og havremel i både tide og utide når jeg lager mat. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg lagde meg frokost eller lunch uten at favorittkornsorten tok del! Man kan lage så utrolig mye forskjellig med havre og mitt nyeste havrecrush er overnight oats. Jeg fikk tips av min tante om denne geniale, gode frokosten som kan varieres i det uendelige med forskjellig topping og smaker. Ikke minst så er den griseenkel å lage. Den lager faktisk seg selv over natta, og det er hvertfall et stort pluss i min hverdag!

JEG BRUKER:
1,5 dl store havregryn
1 dl ekstra lett melk
1 dl yoghurt naturell/mager kesam/gresk yoghurt(eventuelt en blanding)
En liten klype salt
En ss sukrin/sukringold/eller annen søtning

For smak på grøten bruker jeg feks:
Kanel/kardemomme/muskat
Steviadråper: vanilje/english toffee/sjokolade
1 scoop proteinpulver med smak (tilsett da litt ekstra væske)

SLIK GJØR DU:
1. Bland alle ingrediensene sammen i en matboks og sett i kjøleskapet over natta
2. Vips har du ferdig frokost, lunch eller niste dagen etter!


Forslag til topping:
Nøtter
Oppkuttet frukt
Bær
Kanel
Cottage Cheese
Sukkerfritt syltetøy
Peanøttsmør
Porselen fra Kitchentime: ARABIA Sniff skål HERFRA, ARABIA Sniff krus HERFRA (sponset)

Har dere testet overnight oats?


Berry nice!

Herrefred for et vær det har vært denne uken. Takk og pris, det var much needed! Føler faktisk jeg ikke kunne utnyttet disse sene sommerdagene noe særlig bedre. Nå planlegger jeg å ikke klage (så mye) når høsten kommer, men heller gjøre det beste ut av den. Denne høsten ser jeg frem til blandt annet mange bærturer. Fryseren skal fylles opp i år som i fjor. Må plukke nok til smoothier og yoghurtblandinger fram til neste høst.

Bærtur er faktisk mitt beste høsttips til dere. Hvor digg er det ikke å finne så mye godis i naturen?! Fryser du høstens bær holder de en evighet i fryseren, ta bare ut det du trenger av gangen. Dessuten har jeg allerede plukket et par ganger og jeg kan melde om at det ser ut til at det blir en knallbra bær-høst. Så her er det bare å finne frem støvler og spann og komme seg ut!
Deilig blanding av selvplukkede villbringebær, yoghurt naturell og hjemmelaget musli (oppskrift HER).

Har dere plukket sesongens bær?


Prøv søtpotetfries

I det siste har jeg og kjæresten min fått skikkelig dilla på søtpotetfries. Søtpoteten er ikke bare kjempesunn, men smaker også utrolig godt. I tillegg kan den tilberedes på utrolig mange forskjellige måter, og vår favoritt har i det siste vært å lage søtpotetfries i form av shipslignende flak. Det var Simen som kom med ideen og siden har vi leget friesene til nesten hvert middagsmåltid. Kan også brukes som snacks. Anbefaler dere å teste dem!

♥ SLIK GJØR DU ♥

1. Sett ovnen på 200 grader

2. Kutt søtpotet i tynne skiver enten med kniv, ostehøvel eller lignende

3. Fordel flakene ut over et stekebrett med bakepapir og ha over (bruk gjerne spray hvis du har) olje (vi bruker olivenolje) og valgfritt krydder

4. Ha dem i ovnen i ca 25min (har du god tid kan du ha lavere varme og la friesene stå i ovnen lengre for å få dem enda sprøere)

 

Bon appetit ♥ Håper det smaker!


Ut av julepysjamasen og inn i treningsklærne

Håper dere hatt en fin tredje søndag i advendt!
Jeg har hatt dagen fullbooket med familieaktiviteter, og i kveld har jeg og lillesøster fått unnagjort julevask av leiligheten, samt pakket inn julegaver for harde livet. Jeg tror både jeg ogAmanda ble over gjennomsnittet fornøyd med innpakningen. Hun har nemlig lært et triks eller to på utveksling i USA, og vi kjøpte inn papir, lekre bånd og til-og-fra lapper som matchet da vi var på juleshopping i går. Halve morroa er jo nesten å pakke inn hvis man bare bestemmer seg for å legge litt i det!

I dag har jeg faktisk også klart å presse inn en treningsøkt, slik jeg planla i går. Jeg startet dagen med en crossfitøkt på treningssenteret. Det er en stund siden jeg har vært på trening helt alene så det var litt deilig å bare gjøre sin helt egen greie i dag (selv om jeg foretrekker å trene med andre). Dessuten passet det meg midt i blinken at det var få av Spicherens medlemmer som hadde kommet seg ut av julepysjen og inn i treningsklærne denne søndagen. Jeg hadde nemlig crossfitrommet helt for meg selv i en hel time i dag. Jeg benyttet sjansen til å breie meg skikkelig ut og spille egen musikk på boomblasteren. Ble god økt av det!

Dette gjorde jeg:
10 runder av:

 • 10 boxjumps
 • 5 pullups
 • 10 clean
 • 5 burpees
 • 20 situps med vektskive over hodet

 

Jeg lagde havrescones-frokost til lillesøster i dag. Kjempegod start på dagen: sunt, energirikt og kjempegodt! Jeg tenkte at jeg skulle se hvor mye jeg brukte av hver ingrediens når jeg først var i gang slik at jeg kan dele en mer detaljert oppskrift med dere. Forsto det som at mange ville vite hvor mye jeg brukte av hver ingrediens. Dette brukte jeg til den superenkle versjonen:

Gir ca 6 store havrescones:
2 egg
6 store ss yoghurt naturell
2 små ts natron
-bland inn havregryn og havremel til det blir en tykk men klissete deig
-form ca 6 store scones på et bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min


Nok en julemorgen i ny julegenser fra Lindex og kjempefine, hjemmestrikka sokker fra svigermor.

Klem til dere ♥


Havrescones

Hallo-hallo!
I går kveld hadde jeg egentlig planlagt til å dele oppskrift på havrescones med dere her på bloggen, slik at dere kunne teste den ut til søndagsfrokosten. Men etter en veldig begahelig og avslappende kveld på vælværekurs hos Inger Lill, sovnet jeg som en stein på sofaen da jeg kom hjem. Håper likevel dere vil prøve ut havrescones. Dette er næmlig min favoritt om dagen. Jeg har omtrent ikke spist annet etter at jeg fikk tipset fra Trine på trening. Masse energi, frie for hvetemel og ikke minst dødsgode!!

Slik gjør du:

1. Bland sammen yoghurt naturell, havregryn, ett egg, ca 1 ts natron og eventuelt litt honning. Jeg tilsetter så havremel til deigen blir tykk/fast, men klissete(havremel, og honning kan eventuelt sløyfes). Blir røren for tørr/tykk kan du tilsette litt melk.

2. Fordel deigen i klumper på et bakepapir og flat dem litt ut.

3. Stek på 200 grader i ovnen i ca 20-25 minutter. Du kan for eksempel starte dagen med å lage scones og så stelle deg i mens sconsene er i ovnen. Perfekt start på dagen!

Disse smaker skikkelig digg med gulost og spekeskinke eller syltetøy ♥Viktig med litt kos og energi til eksamensøvingen.

Ønsker dere en fin 2. søndag i advent ♥ Jeg og simen har feiret med havrescones, lystenning og diktlesing, men nå står pensumlesing for tur!


Saturday-speedshopping

Denne lørdagen har bare flydd av sted -jeg vet faktisk ikke hvor den ble av. Planen var egentlig å få gjort mye skolearbeid, men jeg har ikke en gang fått satt meg ned med pensumbøkene. Jeg og lillesøster har derimot vært på en skikkelig hurtig julegavehandel. Vi fikk unna hele fire julegaver på bare en snau halvtime -skikkelig speedshopping med andre ord! Hun har nettopp fått lappen så vi slapp heldigvis å sette oss på sykkelen i dette sure været. Men jeg merker likevel at det er litt kjipt at lillesøster fikk lappen før meg. Nå må jeg bare sørge for å være før fetterene mine, blir mye kjøring når bare eksamnene er i boks!

I kveld er jeg og Simen invitert på middag hos et vennepar av oss. Charlotte og Jonas har planlagt det som ser ut til å bli en kjempekoselig helaften for fire. Vi har fått en sniktitt på kveldens meny, så nå ser virkelig frem til en rolig kveld med god mat og drikke i godt selskap. Men først må jeg stelles! Håper dere får en fin lørdag alle sammen♥

Jeg har forressten fått prøve Flat Tummy tea som dere kan lese mer om HER.

(Sponset)


Liten liksom-bursdag

Nå henger denne PC'en i en veldig tynn tråd. Aceren min har blitt så ekstreemt treg i det siste, den klikker og jeg klikker selvagt tilbake. Dette resulterer selvsagt i at jeg bruker unødvendig og ekstremt mye tid på ting som ellers kunne gått unna. Deriblandt blogging som jo i grunn tar mer enn nok tid allerede. Selv om det er noe jeg liker å drive med så har jeg både jobb, skole og trening som jeg også må og ønsker å bruke tiden min på, og akkurat nå føler jeg at denne trege skraphaugen tar litt over hverdagen min. Noe MÅ gjøres, for det frister overhodet ikke å begynne på eksamensoppgave på denne PCen.

Selv om Aceren min altså har tatt opp store deler av denne onsdagen har jeg også fått tid til å feire liksom-bursdag til verdens beste kjæreste. Simen fyller nemlig 24 på fredag, men den dagen går til å kjøre hjem til skien hvor han skal jobbe resten av dagen. Ikke den helt store bursdagsfeiringen altså, men i dag har vi heldigvis fått kost oss en hel haug. Jeg har laget jordbærtærte med friske jordbær fra Rema etter oppskrift av Kristine Weber, simen har fått nye joggesko i gave og vi har laget biffmiddag sammen. En kjempekoselig kveld!


My musthave grocery items

Huff så stresset jeg er nå! Jeg har så mye å gjøre i nærmeste fremtid at jeg neten ikke vet hvor jeg skal begynne. Jeg har forsøkt å lade opp til denne stressuka de to siste dagene, og det er også derfor jeg ikke har gitt lyd fra meg her på bloggen. Jeg har har så mye å tenke på at jeg ikke har fått sove i natt. Jeg og Simen la oss klokken 11, men jeg lå og grudde meg til min første kjøretime i dag klokken 07.15, tenkte på skoleoppgaven som skal være ferdig til mandag, på københavnturen i morgen og en travel helg til hvertfall halv 3. Da jeg først sloknet våknet jeg stadig vekk av stormen utenfor, og da alarmen min gikk klokken 06.00 var jeg allerede våken.

Jeg tror faktisk jeg er den jeg kjenner som takler stress dårligst, men jeg er også elendig til å styre unna stress. Jeg nekter å gå glipp av noe og sier ja til å bli med på alt mulig. Da er eneste løsning å bite tenna sammen og få ting gjort, og det er nettopp det som er planen i dag. Jeg må bli ferdig med skoleoppgaven før jobb klokken 4 slik at jeg kan krysse av noe fra to-do-listen. Hvis jeg får oppgaven i boks i dag skal jeg være ganske fornøyd.

Her hjemme er derimot alt på plass. Jeg vasket nemlig leiligheten i går og handlet inn matvarer til den kommende uka sammen med Simen. Det er godt å vite at man i hvertfall har fullt kjøeskap og rene gulv når man har så mye annet å tenke på. Siden skuffer og skap nå er fyllt opp med favorittmaten min tenkte jeg at det var en fin anledning til å vise dere noen av mine must haves fra dagligvaren. Veldig mange har spurt etter kostholdet mitt både her på bloggen og på instagram, så dette er et innlegg jeg har tenkt på å skrive lenge. Det er ikke noe hokus-pokus og alt kan kjøpes på Rema 1000 :-)

Jeg spiser veldig mye melkeprodukter. Frokosten min er stort sett alltid lett, sukkerfri yoghurt, cottage cheese eller begge deler. Dette spiser jeg sammen med oppkuttet frukt, nøtter, bær og havregryn. Jeg pleier også ha Double 0% yoghurtbegre i kjøleskapet. Disse er enkle å ha med på skolen eller jobb. Lett kesam bruker jeg i havrepannekaker, til taco, fisk og alt annet jeg føler det passer sammen med. Jeg har byttet ut rømme med Kesam og merker ingen forskjell lengre. Ekstra lett melk har jeg i proteinshake, havrepannekaker, havregryn og jeg pleier også ta et glass melk når jeg spiser knekkebrød. Styrk sjokolade kjøper jeg en gang i blandt for litt ekstra kos.

I stedet for brød spiser jeg knekkebrød av havre. Mine favoritter er Wasa havre og RugSprø havre som passer sammen med hver sine pålegg Jeg har stort sett alltid knekkebrød på jobb- og skoleniste. Havregryn bruker jeg i yoghurt, havregrøt eller med melk. Havremel lager jeg havrepannekaker av.

Her er mine favorittpålegg. Magre kjøttpålegg er en vinner og ekstra greit er det med pålegg som er pratiske å bruke til niste. Mager kylling ost, kylling postei og kyllingfilet går det mye av.

Jeg drikker sukkerfri saft eller vann til måltider. Hvis jeg har lyst på noe bruslignende blander jeg sukkerfri saft sammen med kullsyreholdig vann. Det er minst like godt som brus og selvsagt mye sunnere og sukkerfritt. Jeg prøver å ha to forskjellige saftsmaker å velge mellom slik at jeg ikke går lei. Jeg tar c-vitaminer hver dag og bruker akasiehonning på yoghurt og i te. Jeg bruker aldri sukker og velger heller honning eller sukrin som søtningsmidler.

Tacoavhengig som jeg er har jeg alltid tacoingredienser tilgjengelig. Da bruker jeg favorittgrønnsakene mine, karbonadedeig, tacokrydder, kesam og tacolefser.

Jeg prøver å ha noe sunn snacks på lur hvis jeg skulle få lyst på noe digg. Camilla har nylig fått øynene mine opp for gulrøtter med dipp. Da bruker jeg mager kesam som jeg blander ut dipmixen i.Frukt er kanskje det viktigste i handlekurven min. Epler, bananer og lilla druer er favorittfruktene mine og disse må ligge tilgjengelig på kjøkkenbenken uansett hvor plagsomme bananfluene blir. Disse er fast inventar frokosten min sammen med yoghurt, nøtter, bær, havregryn og cottage cheese. Bananene liker jeg best grønne og eplene rød/gule.

Hva er deres favoritter fra dagligvaren? Noen tips?


Vaniljekrem the healthy way

Årh, i dag føler jeg meg mye bedre. Det meste av feberplagene og tettheten i nese og hode er borte, så nå er det stort sett bare en litt kjip hoste om å gjøre før jeg vil ærklære meg selv helt frisk. Og takk og lov for det, for i morgen blir en kjempespennende og gøy dag så sant jeg er i form. Hva som skjer i morgen tenkte jeg at jeg skulle vente med å avsløre for dere til senere i dag -dette kan nemlig bli morro for dere også! Nå tenkte jeg jeg skulle dele en dessertoppskrift med dere.

Det har vært vanskelig å holde et skikkelig kosthold i sommer selv om jeg nok likevel har spist sunnere enn de fleste. Det har dermed heller ikke blitt så mange nye, gøye og ikke minst sunne oppskrifter her på bloggen. Derfor syntes jeg det var på tide å oppdatere mat-kategorien her på bloggen igjen før den støver helt ned. Denne gangen har jeg laget bær med vaniljekrem the healthy way. Bær er jo sunt i seg selv, men her kommer oppskriften på en proteinrik og sukkerfri vaniljekrem.

Dette trenger du (3 pers):
♥ 1 liten scoop vaniljeproteinpulver
♥ 2 hele egg
♥ 1 eggehvite
♥ 1,5 - 2 ss sukrinmelis (Sukrin eller Sukrin gold kan også brukes)

Slik gjør du:
♥ Ha alle ingrediensene i en bakebolle
♥ Visp ingrediensene sammen til det blir en krem
♥ Server til bær

Den søte vaniljekremen smakte kjempegodt til de litt syrlige bærene jeg plukket tidligere i høst. Mine var frosset, men fikk stå en liten time på kjøkkenbenken og tine før jeg spiste dem med kremen. Man kan selvsagt også bruke frossenbær fra butikk eller ferske bær om man vil. Kremen kan helt sikkert også passe bra til fruktsalater eller andre desserter. Kanskje kan det være en ide å prøve med en annen smak på proteinpulveret også? Bare fantasien setter grenser ;-) Tihi! Håper det fallt i smak!Nå ligger linken til min nye Facebookside ute i forrige innlegg. Husk å like hvis du vil delta i konkurransen :-D
Vi blogges!


Full fryser

Denne søndagen har jeg faktisk fått utrettet veldig mye. Jeg våknet tidlig og startet dagen med å runde hele to-do-lista mi. Eller i hvertfall fikk jeg gjort størsteparten av gjøremålene som var listet opp. Å komme til bunns i den listea er ikke mulig, den er nemlig bunnløs. Så fort jeg er i et super-produktivt humør og får unnagjort en hel masse, spretter det frem nye regninger som må betales, mail som må besvares, hybelkaniner som må støvsuges og bilder som må tas. Det vil ingen ende ta, men jeg må vel bare innrømme at på en eller annen merkelig måte liker det litt. Størsteparten av det som befinner seg på listene mine har med blogg å gjøre, og blogge gjør jeg jo frivillig.

Blir to-do-listen min derimot så enorm at jeg ikke lengre har oversikt og jeg dermed havner på etterskudd har jeg lett for å bli deppa, lei og stressa. Super-produktiv humøret kan jeg se langt etter og jeg blir nærmest handlingslammet da jeg ikke aner hvor jeg skal begynne. Når jeg stresser i hverdagen får jeg også lettere uren hud og da blir jeg i enda dårligere humør. Det er en ond sirkel med andre ord, men kjæresten min har gitt meg noen råd for å unngå dette. Jeg må blande meg i mindre "greier" og prøve å styre unna ekstraarbeid og de gjøremålene det er mulig å droppe. Det er faktisk mitt eneste nyttsemestersforsett!

Men så tilbake til søndagen... Jeg har atter en søndag, det vil si for andre søndag på rad, vært (helt) på bærtur. Denne gangen var det bjørnebær som skulle plukkes på tross av regnværet. Det var bare familiens ivrigste bærplukkere som var motivert for å fylle frysen i dag, men jammen var det det jeg og tante Lise gjorde. Vi fant nemlig enorme mengder bær i nærområdet. Rundt skolen jeg går på fant vi flere steder der giga-bjørnebær hang i klaser på stikkebuskene. Jeg har ikke snøring på hvor mange liter vi fikk med oss hjem etter 5 timer intens plukking, men det eneste jeg kan si med sikkerhet er at nå kan ikke pappa handle frossenpizza og chinese noodles. Vår fryser en nemlig stinn!Håper dere har hatt en like bra helg som meg! Også må dere ikke glemme å plukke bær til vinteren :-)


Stille før stormen

Mornings' dere!

Det er stille før stormen sies det og jeg kan skrive under på at det har vært en stille og rolig morgen her i hus. Jeg har skikkelig kosa meg med te og havrepannekaker i nattkjolen mens jeg har fått ny inspirasjon fra DET NYE Shape Up. Blogginlegget denne morgenen har jeg atter en gang utsatt til aller siste sekund. Så typisk meg!! Jeg fikk med andre ord plutselig veldig hastverk på tastaturet nå før jeg må stelle meg i en fei og hive meg avgårde til jobb.

Vi har forressten et kjempegodt tilbud på Lindex akkurat nå som jeg tenkte at jeg måtte tipse dere om. Handle for 300 kr og få 100 kr i rabatt. Rabatten gjelder kun på dameklær, men det er en stigerabatt som betyr at dersom du handler for 600 kr får du 200 kr rabatt og så videre. Selv om lommeboka er ganske tømt akkurat nå fikk jeg skrapet sammen litt til nye høstplagg. Håper dere legger turen innom Lindex hvis dere skal på shopping i dag. Vi har fått utrolig mye fint til høsten :-)


Mmmm... Havrepannekaker med syltetøy av selvplukkede blåbær og sukrin gold.

Ønsker dere en fantastisk helg ♥


Hjemmelaget sorbet-is og regn

Klage-innlegg er kanskje ikke av de mest populære, så det var derfor jeg unnlot å skrive et blogginnlegg i dag tidlig. Jeg har allerede hatt nesten tre uker ferie i USA og en uke i Koatia venter rett rundt hjørnet, men i mellom disse har jeg ikke hatt mange fridager fra jobb. En tirsdag har jeg hatt, og så har jeg selvsagt fri på søndager når butikken holder stengt. Egentlig trives jeg med å jobbe mye, og for all del -kontoen må jo fylles opp igjen etter USA-handelen, MEN... må det være overskyet eller regn hver gang jeg har fri?

Jeg har faktisk ikke hatt en eneste stranddag siden jeg kom hjem fra USA og håndleddene mine skriker etter å spille sandvolley. Men denne dagen som jeg og Camilla hadde planlagt å tilbringe på beachen skulle det altså regne. Jeg ble faktisk så irritert på værgudene at jeg la meg til å sove en time til selv om jeg var lys våken da jeg tittet ut vinduet over senga klokken ni i dag morges.

"Dagen er hva du gjør den til" sies det så jeg bestemte meg likevel for å gjøre det beste ut av dagen når jeg omsider dro meg opp. Jeg og lillesøster startet med en joggetur i regnet. Hurtig langkjøring sto på min treningsplan og jeg løp ca 7 km på 42 min. Jeg var praktisk talt gjennomvåt da jeg hadde fullført runden min, og det fantes ikke et eneste tørt sted på kroppen min der jeg kunne legge mobilen.

Når jeg kom hjem fra løpeturen tok jeg en varm dusj med en gang for å unngå å bli syk. Det hadde vært kjipt i tilfelle jeg i fremtiden får en fridag med finvær... Husarbeid er heller ikke en foretrukket solskinnsdagaktivitet så etterpå vasket jeg tre maskiner med klær, en sort, en hvit og en rosa. Gulvvask og skifting av sengetøy fulgte tett på så nå er jeg skikkelig klar for solskinnsdager! Men først skal jeg faktisk på en aldri så liten (dvs. suuperliten) tur til Skien og besøke kjæresten. Jeg drar rett etter jobb i morgen og kommer hjem til jobb på fredag.

Jeg har også laget hjemmelaget sorbet-is på pinner i dag og i kveld har jeg og Inger Lill hatt en styrkeøkt og slappet av på sofaen med isen. Her er litt bilder fra is-lagingen og oppskriftene kommer under :-) De ble skikkelig gode om jeg får si det selv!

Slik gjorde jeg:
1. Mikset ingrediensene sammen i blenderen
2. Hellte massen i is-former fra Nille
3. Satt i fryseren i ca 4-5 timer

♥ Vannmelon
 - 1/8 vannmelon
 - 2 ss kesam lime
 - en skvett farris

♥ Avocado
 - 1/2 avocado
 - 1 ss gresk yoghurt
 - 1/3 banan
 - 1 ts sukrin gold

♥ Kiwi og druer
 - 1 kiwi
 - 10 druer
 - skvett farris
 - 1 ss gresk yoghurt

♥ Mango/appelsin
 - 1/4 mango
 - 1 appelsin
 - 1 ss gresk yoghurt

Jeg har ikke smakt på alle fire smakene, men mango og appelsin kan anbfales veldig sterkt!! :-*


Eksamensperiodekosthold

Eksamensperioden i vårsemesteret er alltid en utfordring. Ikke bare skal man gjennom og helst karre til seg en god karakter på et x antall eksamner mens sola skinner og temperaturen stiger, men man skal også ha den kommende bikinisesongen i bakhodet. Selv synes jeg det å holde trening og kosthold ved like er en kunst i denne tiden og jeg failer i varierende hvert eneste år. I fjor la jeg så og si treningen på hylla hele perioden. Jeg er nemlig ikke noe flink til å konsentrere meg om flere ting av gangen, og trening oppi hele eksamenskjøret blir fort litt for mye for meg. Jeg sier ikke at jeg ikke har tid -for tid er noen man tar seg, men jeg klarer rett og slett ikke å fokusere på flere ting av gangen.

I fjor husker jeg at jeg også strevde veldig med å holde meg til mitt ellers så sunne kosthold. Når jeg satt og leste klarte jeg ikke tenke på annet enn godis og mat og det ble rett og slett vanskelig å konsentrere seg og pensum på grunn av dette. I motsetning til treningen er jeg derimot mye flinkere med kostholdet denne eksamensperioden. Jeg får kanskje ikke trent så mye som jeg ellers gjør, men maten jeg putter i munnen er som den pleier å være og i normale mengder. Forbedringen fra i fjor kan muligens skyldes at jeg ikke lengere fokuserer like mye på kosthold som jeg gjorde i 2013, men har fått et litt mere avslappet forhold til kalorier, sukker, fett og karbohydrater enn jeg hadde den gang. Jeg er med andre ord ikke noen ekspert på eksamensperioden, men jeg tenkte likevel jeg skulle dele noen av triksene mine med dere.

 

4 tips for å unngå utskeielser i eksamensperioden:

♥ Unngå usunne innkjøp

Denne er ganske grunnleggende, men jeg tror likevel det er mange som synes det kan være vanskelig å gå forbi hyllene med freia, nidar og laban når de er på butikken. Selv synes jeg det er ganske lett å unngå usunne innkjøp, det er heller når godisen kommer i hus at jeg bare må ha. Men har jeg ikke kjøpt inn chips, brus og slikkepinner er det heller ikke noe av det jeg finner i skuffer og skap når jeg plutselig får akutt sukkercraving midt i eksamenslesinga.

 

♥ Kjøp inn sunne alternativer

Dette tipset henger litt sammen med det forrige. Det er jo ikke slik at man overhodet ikke skal kose seg i eksamensperioden. Kjøp inn sunn og god snacks som du kan finne frem når du får lyst på noe godt å knaske på til pensum. Jeg synes oppkuttet frukt er helt genialt og i dag har jeg bland annet kost meg med en kjempesøt appelsin kuttet i båter. Nam!

 

♥ Lag skikkelig middag

I disse dager med bacheloroppgavelevering rett rundt hjørnet tar jeg meg verken mange eller lange lesepauser. Likevel er det en pause prøver jeg å ta meg tid til hver dag, nemlig middagspausen. Jeg sørger for å lage meg en skikkelig god og sunn middag  slik at jeg får energipåfyll til å jobbe videre. Dropp de snarkokte nudlene og ferdigmat!

 

♥ Ha noe å drikke på

En annen ting jeg passer på er å ha en kopp te eller en flaske med vann eller Fun saft ved siden av meg til en hver tid. Jeg opplever at jeg ikke får cravings så lett når jeg har noe digg å drikke på. Eneste ulempen er at det resulterer i mange tissepauser.

 

♥ Husk niste

I år sitter ikke jeg på skolen og leser til eksamen, men tidligere semestere og ellers i skoleåret har jeg som fast regel at jeg ikke kjøper mat i kantina. Jeg har med meg en sunn, variert og god niste som jeg har laget hjemme og så er det det den og ikke noe annet jeg spiser. En grei regel å foholde seg til hvis du leser til eksamen på skolen og ikke minst en veldig økonomisk ordning!God helg til dere som har det! Natta♥


Dagens lunch

I dag har jeg for en gangs skyld vært en flink student. Helt siden jeg kom hjem i formiddag har jeg jobbet iherdig med bacheloroppgaven. Desverre kom jeg litt sent i gang fordi jeg sov hos kjæresten og da er det ikke bare-bare å komme seg opp. I tillegg skal jeg på jobb om bare et par strakser så det ble alt i alt ingen lang lesedag, men den var som sagt i det minste effektiv! Flink student men altså ingen flink blogger og heller ingen trening på meg i dag. Heldigvis husket jeg i det minste å ta bilder av dagesn lunch slik at jeg har et lite mattips å dele med dere.
Knekkebrød med stekt spekeskinke, speilegg og grønnsaker til. Synes det er helt genialt å bruke spekeskinke som bacon!

Blogges!


Frokostfavoritt

Hei på dere og god morgen!

Nå har jeg satt med ved middagsbordet som i disse tider er dekket med ordbøker, papirer, pensum og penner i anledning oppgaveskriving. I dag er det bare 11 dager til den skal leveres og jeg ligger midlt sagt dårlig an. Heldigvis jobber jeg best under press så jeg håper jeg kommer i mål dnne gangen også.

I dag har jeg foreløpig ikke begynt skrivingen for først skal jeg oppdatere bloggen og nyte favorittfrokosten min. Frokosten består av alt det jeg har inne av digg innen kategoriene frukt, bær, nøtter, korn og frø. Så heller jeg yoghurt naturell over og tilsetter eventuelt cottage cheese før jeg blander sammen og topper med kanel eller honning. En fantastisk start på dagen og mye mulig det jeg oftest spiser til frokost. Prøv det ut da vel!Håper dere får en fin onsdag alle sammen♥


Lasagne ala Kristina

Jeg har aldri laget lasagne i mitt liv, men pleide å like det ganske godt før da jeg spiste pasta. Etter at jeg sluttet å spise pasta har jeg heller ikke smakt lasagne, og selv om det aldri har vært en favorittrett fikk jeg plutselig veldig lyst på det her om dagen. Derfor har jeg tenkt litt på å lage min egen sunnere versjon uten pasta og uten så mye ost. I dag slo jeg til på kjøkkenet og jammen ble det ikke tidenes suksess. Utrolig hva man kan få til med et lite stykke fantasi og diverse matvarer -knalldigg om jeg får si det selv!

Dette brukte jeg (ca 2 sultne personer):
4 speltlomper
karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
ca 1 boks cottage cheese
Litt havremel
Litt ekstra lett melk
Et lite stykke ost

Slik gjorde jeg:
♥ Skru ovnen på 175 grader og stek først kjøttdeig. Jeg brukte kjøttdeigrester fra tacoen.
♥ Så laget jeg to sauser i hver sin gryte: Jeg varmet opp en kjøttdeigsaus av kjøttdeigen og en boks hakkede tomater, og en ostesaus med lettmelk et par spiseskjeer havremel og en bit gulost. Jeg lot de to grytene småkoke  og rørte i ostesausen til ostebiten var helt smeltet. (Det kan være en god ide å bruke revet ost så tar det ikke så lang tid.)
♥ Nederst i en ildfast form la jeg et lag med speltlomper (2 stk), så et lag med halve kjøttsausblandingen, så et lag med halve ostesausblandingen, så et lag med cottage cheese. Så la jeg et til lag; først lomper, så kjøttdeig, så ostesaus, så cottage cheese og til slutt toppet jeg det hele med et lite dryss krydder (chilli explotion).
♥ Jeg satt formen inn i ovnen og lot den stå i ca 10 min før jeg tok den ut og spiste den sammen med cherrytomater og mager kesam.
Prøv gjerne oppskriften og fortell meg hva dere synes :-D


Gratis gruppetime for alle og pannekakefrokost

God morgen♥
Nå har jeg nettopp fått i meg en god frokost og skal straks sykle avgårde til dagens trening. Jeg skal på gratis gruppetime som arrageres av Matthew og Magnus i Narviga her i Kristiansand. Timen er for alle som ønsker å delta og skal holdes hver søndag fremover. Hvis dere bor i nærheten og er intressert kan dere finne mer informasjon HER.

Jeg brukte blenderen til å lage proteinpannekaker for første gang etter tips fra Hilde til frokost i dag. Det var så utrolig fort gjort og de smakte også utsøkt! Jeg brukte ikke noen oppsrift for jeg synes i grunn det er gøyest å lage pannekakerøren litt på gefuhlen. Da blir de litt forskjellig fra gang til gang. Men jeg tror jeg hadde dette oppi sånn omtrent:

Ingredienser:
1 banan
1 ss sukrin gold
1/2 ts bakepulver
2 scoop vaniljeprotein
litt havregryn
litt havremel
→ mikses sammen i en blenderVi blogges♥


It's a wrap!

I dag etter yoga en heavy leg day skulle jeg lage meg lunch før jeg satt i gang med skolearbeid. Til min fortvilelse var det liksom ingenting av det jeg pleier å spise som fristet, så da måtte jeg tenke litt utenfor boksen og lage noe jeg ikke pleier. Jeg suprte meg selv hva jeg ville bestilt dersom jeg satt på en cafe med drømmemenyen i hendene, og svaret kom opp med en gang. Det måtte bare bli en wrap med friske grønnsaker og kylling som fristet mest fra en slik tenkt meny, haha. Heldigvis hadde vi alle ingredienser jeg trengte etter tirsdagens storhandel og jeg fikk laget meg en skikkelig god lunch :-)

Dette brukte jeg:
♥ 1 fullkornstacolefse smurt med et tynt lag lettmajones
♥ Purre
♥ Chrispsalat
♥ Cherrytomat
♥ 1/2 avocado
♥ 3 skiver kalkunservelatDet var dagens lille lunchtips fra meg :-D


I love Pukka

Er det noe det går mye at her i huset så er det te. Jeg elsker å he en kopp varm te til frokost, skolearbeid eller kveldens TV-titting -da koser jeg meg skikkelig. På tross av at jeg er en te-entusiast henger jeg litt etter i te-trendene, men da jeg oppdaget iHerb fant jeg ut at jeg måtte prøve Pukka-teene for første gang.

Da jeg mottok iHerb leveransen med min første pakke Pukka-te ble jeg veldig imponert. Jeg hadde forestilt meg at dette var en motegreie, men denne teen var faktisk skikkelig mye bedre enn teen jeg kjøper på Rema. Dermed måtte jeg rett inn og legge fire nye pakker Pukka i iHerb-handlevongnen min. I tillegg til å smake godt kommer Pukka-teene i mange forskjellige smaker og typer og med forskjellige formål. Min favoritt er "Cleanse" som skal virke rensende på huden.


Kjøp Pukka-te på iHerb HER

Bruk koden min "PDW501" når dere bestiller fra iHerb så får dere opptil 10$ rabatt på deres første bestilling!


Sjoko-proteinbarer

God kveld dere!
Nå sitter jeg i sofakroken og ser på Brille mens jeg koser meg med en kopp Pukka te og en hjemmelaget sjoko-proteinbar. Jeg og Simen brukte nemlig søndag ettermiddag på kjøkkenet hvor vi prøvde oss på proteinbarer for første gang. Nå hørtes det ut som dette var veldig krevende bakst, men tvert i mot så var det nokså enkelt. Gode ble de også, så her er oppskriften i tilfelle noen av dere vil prøve dere også :-)

Du trenger: (ca. 15-20 proteinbarer)
120g kokosmel HER
4 ss kakaopulver HER
4 ss sukrin gold
4 dråper stevia sjokolade HER
200g sjokolade/vanilje proteinpulver
Litt melk
200g mørk sjokolade
(Bruk koden "PDW501" når dere bestiller fra iHerb så får dere opptil 10$ rabatt på deres første bestilling.)

Slik gjør du:
♥ Bland tørrvarene godt i en bolle og tilsett melk litt og litt til du får en knadeig.
♥ Form proteinbarer og sett dem i fryseren mens du smelter sjokoladen.
♥ Ta ut proteinbarene når de er avkjølt og dypp dem i sjokoladen slik at de får et trekk av mørk sjokolade.
♥ Oppbevar barene i kjøleskapet

Nam nam♥


Laks med eplekompott og squashmos

Jeg må tipse dere om gårsdagens middag: Laks med eplekompott og et forsøk på squashetti. Det er heldigvis ikke utseende som teller mest når det kommer til mat, for squashettien smakte i det minste godt -jeg tenker vi heller kaller det squashmos i dette tilfellet. Eplekompotten smakte så digg og jeg kunne likegodt kunne hatt den til dessert, og begge deler passet ypperlig til laks. En god sunn og litt annerledes middag!Vi brukte (3 pers):
6 laksefileter
4-6 epler
3 ss honning
3 ss Sukrin Gold
6 ss vann
1 squash
Smør
Salt
Pepper

1. Strø fiskekrydder på laksefiletene og stek dem i ovnen i 15 min på 175 grader i en ildfast form.

2. Mens fisken lager seg selv lager du tilbehøret.

3. Riv squash og stek i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.

4. Skjer eplene i terninger og kok dem på middels varme med honning, sukrin og vann.


Smoothie med avocado

Avocado må være noe av det beste jeg vet og jeg føler ikke det finnes en eneste mat-anledning avocadoen ikke passer til. I det siste har jeg for eksempel begynt å bruke grønnsaken i smoothie. Avocadoen gir Smoothien kjempegod smak og en helt ny konsistens. Skikkelig digg! Avocado inneholder blant annet mye sunt enumettet fett, vitamin C, vitamin E og fiber. En grønn næringsbombe med andre ord!

I dag har jeg hatt en skikkelig rolig morgen med et glass smoothie til siste episoden av Arvingane. Slikt får jeg litt dårlig sanvittighet av, men det er ikke hver lørdag jeg har fri og jeg kjenner dessuten at kroppen min trenger å hvile litt denne helgen. Men treningsfri blir det ikke for etter dette innlegget venter ukens sjette økt på meg på treningssenteret. Jeg gleder meg, men har enda ikke bestemt meg for hva jeg skal trene i dag. Godt mulig det blir en intensiv økt som i går :-)
Chiafrø kjøper jeg HER. (Bruk koden min "PDW501" når dere bestiller og få opptil 10$ rabatt på første bestilling)

Ha en fin-fin lørdag fine blogglesere♥


Vinterferie next

Heihie!
Må bare lynkjapt innom og si i fra om at det ikke blir noen bloggoppdateringer her de to neste dagene. Jeg skal nemlig på hyttetur og nyte et par dager med vinterferie. Skal selvsagt ikke ligge på latsiden av den grunn så det blir nok litt skigåing og lek i snøen.

Her er forressten gårsdagens mat som jeg og Simen lagde. Norsk Moussaka og eplekake etter oppskriftsboken til Kristine Weber. NAM♥

Ha det fint så lenge dere


Fastelavenssøndag!

Heihei dere♥
Håper dere alle sammen har hatt en hyggelig helg og ikke minst at alle har tatt seg ei bolle i dag, haha. For i dag er det fastelavenssøndag, hurra! Jeg aner helt ærlig ikke egentlig hva vi feirer, men jeg har likevel benyttet anledningen til å være litt usunn denne søndagen.

Som dere kanskje har fått med dere så spiser ikke jeg matvarer med gjær og styrer unna alt som har med hvetemel å gjøre så godt jeg kan. Men i dag har jeg faktisk skeiet helt ut med både mel og gjær, jeg ble nemlig så fristet av flinke Linda Stuhaug sine instagrambilder av fastelavensbollene hennes at jeg bare måtte prøve å bake for første gang i mitt liv. Og jomfrubaksten gikk over all forventning selv om jeg helt ærlig ikke helt visste hva jeg drev halvparten av tiden. Bollene ble myke, saftige og selvsagt sukkerfrie ;-)

Jeg brukte Linda sin oppskrift som dere kan finne HER, men jeg måtte gjøre noen endringer og lagde dobbel så stor deig (når jeg først skal bake så skal jeg gjammen gjøre det skikkelig) så her er min versjon:

Jeg brukte:
70 g smelta smør (Vita hjertego' lett)
2 dl melk (ekstra lett)
1 pakke tørrgjør
4 dråper stevia vanilje
4 ss sukringold
1 ts kardemomme
90 g gresk yoghurt
4 ts fiberhusk
6 ss havremel
Hvetemel til riktig konsitens

Slik gjorde jeg:
♥ Smeltet smøret og blandet det med melka.
♥ Lot blandingen bli ca. 40 grader (En dråpe på håndleddet skal ikke føles varm eller kald. Jeg måtte bruke vannbad).
♥ Så vispet jeg inn tørrgjær til det løste seg opp i melkeblandinga, deretter sukrin gold, stevia, kardemomme, yoghurten og havremel.
♥ Tilsatte hvetemel til jeg fikk en deig som ikke var klissete å kna.
♥ Satt deigen til heving i bakebolle med håndkle over i nærheten av en ovn i 30-60 minutter.

♥ Stilte ovnen på 200 grader.
♥ Formet 12 boller av deigen, og lot de etterheve på bakeplata i 45-60  minutter.
♥ Penslet med egg og stekte midt i ovnen til de ble gylne.Til krem blandet jeg sammen gresk yoghurt og noen dråper vanilje stevia. Pappa likte det kjempegodt, men personelig synes jeg faktisk at de smakte aller best med smør og en skive ost. Det er merkelig hvor godt noe så vanelig som et rundstykke kan smake når man spiser det så skjeldent -eller bare en brødskive for den saks skyld! Nå har jeg spist 3 boller og det ble fatisk dagens middag for min del. Matlysten har ikke vært på topp etter gårsdagens fest og morro, og i dag har jeg kun spist lunch bestående av 3 rugsprø og en boks tomatbønner. Nå skal jeg skifte sengetøy og kose meg med min siste bolle og "bloggerene" under dyna. Vi blogges!


Hjemmelaget skjærebrett

God morgen♥
I dag har jeg forsovet meg en time så jeg er allerede langt bak skjema denne fredagen. Men når jeg allerede er så sent ute tenkte jeg at jeg like godt kunne hive inn et blogginnelegg før jeg sykler a gårde til en biceps og ryggøkt med intervaller på treningsstudio.

Jeg må nemlig vise dere de kjempefine skjærefjølene jeg fikk av Far, dvs. min farfar. Han driver med treskjæring og har laget alt fra kniver og kopper til store gulvur. Skikkelig flink er han og jeg ble så utrolig glad når han kom med de to knallfine skjærefjølene til meg. De ligner litt på noen som selges på Hansen og Co, men det er selvsagt mye mer stas når de er hjemmelagede. Faktisk så har jeg ikke turt å kutte i dem enda, men bruker dem stadig til å smøre knekkebrødene mine på. Her er dagens frokost:
Knekkebrød med chrispsalat, kyllingpålegg og avocado. Gresk yoghurt og bringebærsyltetøy uten sukker. Peanøttsmør og most banan.

God helg da dere! Vi blogges og instagrammes (@kristinabergsvik)


Banan -og peanøttsmørkonfekt

Jeg husker ikke hvor, men for en stund siden så jeg bilder på en blogg av noen konfekt som så helt himmelske ut. De var en kombinasjon av mørk sjokolade, banan og peanøttsmør og de så superenkle ut å lage. Jeg har tenkt på det siden, at jeg må prøve å få til noe lignende på kjøkkenet her hjemme, men så har jeg alltid glemt det bort. Men i går kom jeg endelig på det. Når Simen sovnet på sofaen da vi så på siste rest av OL for å riste av oss hangoveren listet jeg meg inn på kjøkkenet og satte i gang. Det ble litt grisete, men bra til slutt. Dere burde virkelig prøve dere også, smakte utrolig godt!Slik gjør du:
♥ Kutt en banan (ikke for moden!) i skiver og ha en klatt peanøttsmør mellom to og to (Se bilde)
♥ Sett "bananburgerene" i frysen i en plastboks i ca en time
♥ Smelt en halv mørk sjokoladeplate i vannbad
♥ Ta ut "bananburgerene" fra frysen og rull dem i den smeltede sjokoladen til de er helt dekket
♥ Sett konfektene på en tallerken og la dem tine litt
♥ Ferdig! Oppbevar i kjøleskap, men smaker best fersk

Håper dere har hatt en knallfin start på ny uke. Det har jeg! Yoga, leg-day og skolearbeid gjør susen på en blåmandag♥


Proteingrøt med OneWhey fra Fitnessguru

I går fikk jeg en pakke i posten fra Fitnessguru med proteinpulver i praktiske engangsposer og en kjempesøt lilla shaker. Jeg fikk poser med smakene bringebær hvit sjokolade og vanilje hvit sjokolade. Nyskjerrig som jeg er måtte jeg teste ut proteinpulveret med en gang og startet dermed dagen med en proteinrik frokost. Jeg pleier å bruke proteinpulver i havregrøten fordi det er lite protein i havregrøt fra før av. Jeg tilsatte en pakke OneWhey proteinpulver med vaniljesmak i havregrøten og fikk et kjempedeilig resultat. Egentlig tror jeg det hadde holdt med en halv pose, men en god start på dagen ble det!


Ny shaker og OneWhey proteinpulver fra Fitnessguru.


Bringebær og vanilje med hvit sjokolade.


Du trenger melk, proteinpulver, havregryn og mikrobølgeovn.


Bland det tørre i en bolle.


Hell i melk og ha i mikrobølgeovnen på full styrke i 2*1,5 min. Rør i mellom.

Mmmm!!

Sponset


Eple med dip

I kveld har jeg og Simen hatt en beskjeden feiring av valentinsdag. Han skal hjem til Skien for å jobbe i helgen og jeg for min del har også jobbhelg. Dessuten var vi jo på hotell, spa og ute å spiste forrige helg så vi har vel egentlig allerede fått utløp for kjærligheten. Det får da være måte på, haha! Jeg ble overrassket med roser og sjokolade og han har fått hjemmelaget valentinskort av meg. I kveld har vi laget mat og skal snart se siste episode av siste sesong av Homeland.

Til middag ble det min hvite pizza som dere kan finne oppskriften på HER og til dessert en ny sunn snack jeg har funnet på: Eple med english toffee-dip. Jeg blander gresk yoghurt og english toffee-steviadråper i en bolle og bruker det som dip til eplebiter. Det er helt sykt godt og hvem elsker vel ikke kombinasjonen sunt og godt? Det gjorde i hvertfall kjæresten min for eplebitene var borte på et blunk -dette blir nok en slager på godterifrie lørdagskvelder fremover. Det beste med ideen er at den kan varieres i det uendelige. Eple kan byttes ut med andre frukter eller for den sags skyld grønnsaker, og så går det jo ann å bytte smaken på steviadråpene. Eple og english toffee var dog en kjempegod match som anbefales ;-)

Stevia dråper kan kjøpes HER og bruker dere koden min "PDW501" når dere bestiller får dere opptil 10$ rabatt på deres første bestilling.

Håper dere får en fin valentinsdag i morgen alle sammen. Enten dere er alene, med venninne eller kjæreste. Husk at det er fullt mulig å få en fin valentinsdag som singel også♥ Happy valentines!


5 iHerb-nybegynnertips

Lenge har jeg tenkt på å gjøre min første bestilling fra iHerb, men jeg har bare aldri fått somlet meg til det. Jeg tror nesten jeg har tenkt på det i ett år, men det var ikke før i begynnelsen av denne uka at jeg fikk unna jomfrubestillingen. Det er slik med meg at når jeg først gjør noe så gjør jeg det skikkelig. Derfor slo jeg på stortromma og heiv inn hele 3 bestillinger i samme slengen -alle til under 200kr for å slippe å betale tollgebyrer.

Jeg vet jeg henger langt etter når det kommer til iHerb, men dersom det er flere der ute som er like trege som meg så må jeg bare anbefale dere nettsiden på det varmeste. Et enormt utvalg av naturlige produkter og langt bedre priser enn på helsekosten i norge. I tillegg tok det bare tre dager før pakkene mine ble levert på døra. Fantastisk! Nederst i innlegget finner dere 5 iHerb-nybegynnertips. Dette er kjempeenkelt!

Her er mine kjøp:


♥  For å unngå å betale tollgebyrer bør du sørge for at bestillingene dine er på under 200 kr. Du trenger ikke regne med fraktkostnaden når du beregner, men kun at varene du handler kommer på under 200 norske kroner. Det kan derfor være smart å gjøre som meg og dele opp i flere bestillinger på under 200 kr. HER er en valutakalkulator for å beregne beløpet.

♥  Frakten koster 8$, men handler du mange tunge varer i en og samme bestilling kan frakten koste mer. Det kan derfor være lurt å tenke på å fordele de tunge varene dersom bestillingen overstiger vekten. Du ser hva frakten kommer på når du går til kassen.

♥  Dersom du er på jakt etter et produkt og skal søke etter det i søkefeltet kan du slå opp det engelske ordet for det du er på jakt etter HER.

  Bruker dere koden min "PDW501" når dere bestiller får dere opptil 10$ rabatt på deres første bestilling.

 

Lykke til med shoppingen!


Havrepannekaker: Stor røre

Heihei♥
I dag er jeg fakisk på min rest-day nummer to på rad. Begge ganske ufrivillig, men jeg tror jeg har godt av litt hvile for formen har ikke vært helt på topp den siste uka. I går forsov jeg meg som nevnt og i natt har en skikkelig kjip hoste holdt meg våken. Jeg klarer ikke stoppe å hoste og i natt holdt jeg på til jeg fikk blodsmak i munnen. Nå har det heldigvis roet seg, men det var helt uaktuelt å gå på morgenyoga i dag tidlig. Jeg har nettopp laget meg en kopp te med honning og proppet i meg C-max. Før jobb i dag må jeg prøve å rekke innom et apotek for jeg må være frisk til i morgen. Da skal nemig jeg og Simen på spa-overnatting på Scandic hotell bystranda -gleder meg så!

I dag har jeg hatt havrepannekaker til frokost og i det siste har jeg begynt å lage røren ekstra stor. Hver gang jeg hiver meg rundt med havrepannekakene lager jeg nok til ca 3 personer slik at jeg har noen pannekaker til overs. Disse legger jeg på kjøkkenbenken i en plastpose og ta opp når jeg får lyst på. Genialt og effektivt når man først er i gang med steking og de holder seg overraskende godt i et par dager. Kjempekjekt å dra fram når man har dårlig tid for eksempel, også er de jo sunne da :-)

Hver gang jeg frister med instagrambilder av havrepannekakene mine får jeg spørsmål om jeg kan legge ut oppskrift. Det har jeg jo egentlig gjort for lenge siden, men jeg endrer jo stadig litt på ingrediensene så derfor tenkte jeg at jeg skulle legge ut oppskriften jeg bruker nå. Denne røren er nok til ca 6-8 pannekaker og metter ca 3 personer.


Ingredienser

Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 1/2 ts bakepulver
♥ 2 ts fiberhusk
♥ 2 ss sukrin gold eller sukrin
♥ 1 scoop proteinpulver (jeg bruker vanilje)
♥ 600 ml havremel
♥ 4-600 ml ekstra lett melk (eller vann eller en blanding)

Slik gjør du:
♥ Miks alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Tilsett til slutt mellom 400 og 600 ml melk etter hvor tykk/tynn du vil ha røren. Jeg liker den best tynn!
♥ Stek pannekakene i kokos olje.
♥ Spis med valgfritt tilbehør. Mine favoritter er Lerums sukkerfrie syltetøy, gresk yoghurt, kanel og phiadelphia sjokoladepålegg.


Tilbehør


Pannekake med gresk yoghurt, Lerums sukkerfrie bringebærsyltetøy og kanel. Minner litt om rullekake, haha!
Rest-day

God formiddag! Eller egentlig morgen for min del. I dag forsov jeg meg til morgenyogaen klokken halv 8. Da jeg først våknet rundt klokken 8 la jeg meg ned og sov videre. Så da ble det dobbel forsovelse og derfor falt dagens treningsøkt og jobbing med bacheloroppgaven ut av min to-do-list denne onsdagen. At jeg ikke får tid til å trene i dag passet i bunn og grunn ganske godt. Jeg har hanglet så lenge nå så det var nok på sin plass med en liten rest-day. Når det gjelder bacheloroppgaven går den meg skikkelig på nervene. Jeg blir så stresset av den og aner ikke hvordan jeg skal komme i gang eller overhode få tid.

Nå skal jeg snart til besteforeldrene mine en liten tur og hjelpe dem med husvasken. Etter det står jobb for tur og i kveld skal jeg møte Inger Lill som for en gangs skyld er hjemme i K-town. Det blir koselig! I morgen lover jeg å begynne på oppgaven. Ti kniver i hjertet!

Her om dagen fikk jeg forressten masse digg fra Rude Health i posten. Pakken inneholdt 3 forskjellige frokostblaninger og to typer snackbarer. Denne morgenen har jeg testet ut granolaen i den sorte esken sammen med Biola mild og oppkuttede druer. Fy søren så god den var! Jeg spiste 4 posjoner så nå har jeg nesten ikke mer yoghurt igjen... Haha. Nesten for godt til å være sunt, men Rude Health produktene inneholder ikke raffinert sukker eller tilsatt salt og består kun av sunne, gode ingredienser. Gleder meg til å smake på resten! Mmm...Har dere smakt noen av produktene fra Rude Health?


Karbohydrater: Raske og langsomme

Om dagen får jeg mange spørsmål om hvordan jeg trener og også om hva jeg spiser og ikke spiser. Jeg får stadig mail om jeg kan lage kostholdsprogrammer eller dele treningsprogrammet mitt. Å lage kostholdsprogrammer har jeg verken kapasitet eller kunnskap til, og dessuten har jeg ikke så særlig tro på slikt med mindre man er overvektig. For meg er et sunt og variert kosthold det mest optimale. Jeg har heller ikke noe fast treningsprogram som jeg følger, men liker å variere treningen fra gang til gang.  Det er vikig at jeg gjør noe jeg har lyst til når jeg er på trening og hver økt er derfor preget av dagsformen. Skulle jeg gjort det samme gang på gang og binde meg til et (eller flere) program så ville nok mye av treningsgleden blitt borte.

Av den grunn vil jeg heller prøve å skrive om hvordan JEG trener og spiser her på bloggen. Men for all del: husk at jeg er ingen ekspert. Jeg har ingen utdanning som PT og er over hodet ikke noen ernæringsekspert. Jeg vil ikke si at det jeg gjør er riktig eller "best" for det vet jeg i bunn og grunn ikke noe om. Det eneste jeg vet et at det jeg spiser og hvordan jeg trener er noe som funker godt for meg. Kanskje noen av dere lar dere inspirere!? I dag vil jeg skrive om karbohydrater og hvorfor jeg styrer unna de raske karbohydratene. Jeg tror mange kan ha godt av å redusere inntaket av de raske karbohydratene. Her er hvorfor:

RASKE KARBOHYDRATER er matvarer som i størst grad består av tilsatt sukker og hvitt mel, men inneholder lite næringsstoffer. De gir en metthetsfølelse, men den varer ikke lenge. Det er fordi de raske karbohydratene fordøyes fort og gir en rask blodsukkerstigning. Høyt blodsukker fører til at kroppen produserer mye insulin for å senke blodsukkeret. Helst skal insulinet få blodsukkeret ned på normalnivå, men ved veldig høyt blodsukker (grunnet raske karbohydrater) vil det produseres for mye insulin. Da kommer blodsukkernivået under nedre grense. Insulinet som blir «til overs» plukkes opp av fettceller og blir lagret som fett som kan føre til uønsket vektendring. I tillegg gir et lavt blodsukkernivå ofte humørsvingninger, konsentrasjonsvansker, mangel på energi og du føler deg sulten.

Eksempler på raske karbohydrater.

JEG STYRER UNNA de raske karbohydratene og spiser derfor ikke brød(bortsatt fra loff hvis jeg spiser reker), pasta, ris og brus. Det går selvsagt ann å spise skikkelig grovt brød, fullkornspasta og fullkornsris som bedre alternativer, men jeg gjør det ikke. I tillegg prøver jeg å spise lite av all annen mat med tilsatt sukker. For eksempel frokostblandinger, syltetøy, godteri, kaker, kjeks, boller, brunost ol. Slike matvarer spiser jeg ganske sjeldent, men det er selvsagt viktig å huske å kose seg i blant også!

Slik kan du bytte ut:


I stedet for brød spiser jeg knekkebrød og speltlomper.
Jeg bruker grønnsaker og cottage cheese til maten i stedet for pasta og ris.Bytt ut brusen med vann eller Fun light.

 

JEG SPISER DE SUNNE KARBOHYDRATENE. Kutter man ut karbohydratene helt kan man risikere å miste verdifulle næringsstoffer, og man gjør det dessuten veldig komplisert å spise. Jeg spiser derfor de sunne, langsomme karbohydratene som for eksempel grønnsaker, bønner og korn. Disse inneholder vitaminer, mineraler, sporstoffer og er dessuten rike på fiber. Fiber bidrar til en langsom fordøyelse og blodsukkerstigning, som igjen gir en varende metthetsfølelse og stabilt blodsukker. Jeg spiser ofte store havregryn i enten yoghurt eller som havregrøt(med en scoop protein) til frokost. Da holder jeg meg mett lenge og har massevis av energi til trening og skole.

Stabilt og ustabilt blodsukker.

MAT MED NATURLIG INNHOLD AV SUKKER som for eksempel frukt og bær spiser jeg også masse av.  Frukt og bær inneholder såpass mye antioksidanter, vitaminer og mineraler at det naturlige sukkerinnholdet spiller veldig liten rolle i forhold. Dessuten er jo frukt og bær kjempegodt og består i hovedsak av vann. En kjempegod erstatning for annen usunn snacks i mine øyne!

Sunne karbohydrater.

 


Oppskrift: White pizza

Heihei!♥
I dag har jeg vært skikkelig trøtt og treig -klassisk blåmandag. Jeg tror muligens det er været som gjør det. Jeg er i hvertfall den første til å ønske våren velkommen når vinteren er over. Jeg og Simen hadde egentlig planlagt skitur denne mandagen, men ettersom det har snødd på langs i dag fristet det overhode ikke å gå på ski med snøfyken rett inn i hetta. Vi utsatte det derfor til senere i uka. Jeg har likevel fått beveget meg også denne mandagen med morgenyoga etterfulgt av intervaller og styrke på mage og rygg. I stedet for skitur har jeg dessuten fått tid til å eksprimentere litt på kjøkkenet og i dag har jeg for første gang laget hvit pizza. Det smakte kjempegodt.

DU TRENGER
Bunn:
1 dl ekstra lett melk
3 eggehviter
1 hvitløksfedd (presset i hvitløkspresse
Havremel til røren blir tykk
Fyll:
1 philadelphiaost light
Spekeskinke
Spinat
Ruccolasalat
Purre
Fetaost
Litt revet gulost på toppen

SLIK GJØR DU
♥ Pisk alle ingrediensene til deigen sammen i en bolle og hell den over på et stekebrett med smurt bakepapir. Smør deigen ut til en rund bunn med en slikkepott og stek i 15-20 min på 200 grader.
♥ Ta ut bunnen av ovnen og la den avkjøle seg i noen minutter før du smører bunnen med philadelphiaost. Legg deretter på resten av fyllet.
♥ Stek så pizzaen med fyllet i enda 10 minutter på 200 grader.Et sunnere alternativ til vanlig pizza :-)


Fredagens foodporn

Å ikke spise taco på fredag blir ikke noe problem fremover. Det er jo så mye annet godt man kan lage, jeg har bare ikke visst om det.

Denne fredagen laget jeg og Simen kylling med bacon og søtpotetmos når vi kom hjem fra svømmehallen. Nok en gang la vi bak oss 1000 meter i bassenget -jeg tror faktisk kanskje jeg kan begynne å like svømming etter hvert. Men gud så sulten man blir av å svømme! Blodsukkeret var ikke akkurat på topp da vi satt i gang med enda en ny oppskrift fra "Sunnere og sterkere med protein", men når maten omsider ble ferdig smakte det helt nydelig. En blanding av salt, søtt og kylling på en måte.

Når vi først var i gang på kjøkkenet slo vi til med dessert også. Vi lagde blåbærmousse med blåbærene jeg plukket i sommer etter Kristine Webers oppskrift. At noe så sunt kan være så godt -fantastisk! Å lage en sunn og god dessert er jo mye bedre enn å proppe i seg diverse usunne snacks, så jeg tror neppe det blir siste gang vi lager dessert på fredagskvelden. Minst like godt som godis!

Håper dere har hatt en strålende helg alle sammen. Det har jeg, og nå skal pappas femtiårsdag feiresHipp hurra!


Prosjekt ikke-taco-fredag

God morgen!
I forbindelse med mitt nyttårsforsett om å trappe ned på tacoen har jeg nå innført ikke-taco-fredag. Fredag pleier som regel å være kjærestekveld og jeg og Simen ender alltid opp med å lage taco i mangel på andre forslag. Men det er det nå slutt på, for heretter er som sagt hver fredag ikke-taco-fredag. Vi skal med andre ord prøve oss på en ny rett hver fredag og inspirasjonen skal vi hente fra kokebøkene til Kristine Weber: Sunn og sterk med protein mat og Sunnere og sterkere med proteinrik mat. Dette skal vi gjøre helt til alle oppskriftene i bøkene er testet ut. I går måtte vi øve litt før vår første ikke-taco-fredag. Vi lagde Ratatouille med kjøttboller og fetaost som vi fant oppskrift på på Kristines blogg HER. Det ble kjempegodt og hvis noen av dere ikke vet hva dere skal spise i kveld så kan jeg anbefale denne. Husk at SK14 begynner på kjøkkenet ;-)


Ratatouille med kjøttboller og fetaost.

INGREDIENSER:
Karbonadedeig
Fetaost
Løk
Hvitløk
Squash
Paprika
Tomater
Hakkede tomater på boks
Spinatblader
Salt, pepper, oregano

SLIK GJØR DU:
♥ Sett ovnen på 200 grader.
♥ Finhakk hvitløk, og kutt resten av grønnsakene i biter og legg alt i en ildfast form sammen med spinat, hakkede tomater og krydder.
♥ Sett grønnsakene i formen inn i ovnen mens du gjør klar kjøttbollene (5-6 minutter).
♥ Form karbonadedeigen til små kjøttboller som du steker raskt i panne med litt salt og pepper til de får stekeskorpe.
♥ Ta formen ut av ovnen og legg kjøttbollene oppi sammen med fetaost. Og sett formen inn i ovenen igjen i 20 min.


Kjøp bøkene HER og HER for kr 305 stk (veil.pris 349)

Nå gleder jeg meg masse til å lage ny rett i kveld. Men først skal leiligheten vaskes, noen ærend i byen gjøres og så skal jeg og Simen svømme i dag. Målet er 1000 meter som sist. Hvis jeg ikke drukner før den tid da, haha. Grøss og gru!

Ad. links


Romjulsupdate

Heia♥
Det har desverre ikke blitt mye blogging på meg i romjula -jeg har rett og slett kost meg alt for mye! Jeg har blandt annet vært i Skien på besøk hos kjæresten min, familien hans og de fine vennene hans. Der hadde jeg noen kjempekoselige dager med familieselskaper, avslapping, kinobesøk, litt trening og en tur ut på byen tilogmed. Jeg er så forelska om dagen at jeg glemmer helt bort bloggen når vi er sammen. Haha! Får inderlig håpe det gir seg;-)

Nå drar også jeg og min kjære til London sammen om bare et par dager. Jeg gav han langweekend i london fra 2. til 6. januar til jul. Dette blir vår aller første reise sammen og vi drar med et vennepar, Heidi og Sondre. Når jeg snakker med andre om turen vi skal på kaller jeg det for "shoppingtur til London", mens Simen derimot forteller at vi skal til London for å se fotballkamp. Hehe, litt forskjellige perspektiver altså, men vi skal altså både shoppe og se kamp. Jeg fikk nemlig blandt annet VIP-seter til fotballkamp mellom Arsenal og Tottenham av han til jul og jeg gleder meg faktisk veldig selv om jeg ikke er det spor intressert i fotball. Jeg har et par yngre fettere som ikke helt syntes at jeg fortjente det da jeg ikke en gang visste hvilke lag som skulle spille, men jeg ser nok mest frem til opplevelsen jeg. Det blir gøy!

I går og i dag har jeg vært hjemme og forberedt leiligheten på et nytt år. Jeg har rett og slett fått unnagjort en litt sen julerengjøring. Som kjent er sent bedre enn aldri og jeg velger å kalle min todagers nedvask for nyttårsrengjøring. Jeg har desverre ikke vært like flink til å trene siden jeg kom hjem, men jeg har derimot begynt så smått å gi slipp på julekakene. Alt sukkeret gjør at jeg får stygg hud og derfor smalt jeg sammen ei sukkerfri pannekakerøre med kanel og kardemomme til morgenen i dag. Det smakte skikkelig jul av dem i tillegg til at de var sunne. Jeg presset saften av en mandarin over dem som prikken over i'en. Mmmm!

Dagens sunne julefrokost.

Pannekakerøre:
1 egg
200 ml havremel
1 ts fiberhusk
2 ts sukrin/sukrinmelis/sukrin gold
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
Tilsett melk til røren blir rennende

Bon apetitt!


10 oppskrifter

I dag har jeg ikke vært utenfor huset. Jeg har lest til eksamen siden jeg stod opp og det føles som timene bare har forduftet. På tross av at jeg ikke har gjort annet enn å lese så føler jeg ikke at jeg har kommet så veldig mye lenger på eksamensøvinga. Jeg har enda 27 power pointer til jeg skal igjennom før den store (stygge) dagen.

På dager som dette hvor det eneste jeg gjør er å lese og innta føde en gang i blandt er det veldig umotiverende å lage mat. Det er liksom ingenting som frister og oppfinnsomheten er på bånn. Etter ei hard treningsøkt med både kondisjon og syrke frister derimot så og si ALT, så matlysten min avhenger veldig av aktivitetsnivået. Men på sånne dager tar jeg gjerne en titt i matkategorien på bloggen. Da får jeg inspirasjon til å lage skikkelig mat og i dag laget jeg meg speltlompepizza. Her er noen av mine beste oppskrifter/mattips:Her finner dere oppskriftene på bildene over:

1. Hjemmelagede karbonader
2. Kylling og grønnsaker i lompe
3. Hjemmelaget musli
4. Hjemmelaget knekkebrød
5. Speltlompepizza
6. Banan og peanutsmør-shake
7. Hylleblomstsaft
8. Havrepannekaker
9. Sunn eplekake
10. Tapasruller


Oppskrift: My first mikrobrownie

Hei♥
I forrige uke debuterte jeg med min aller første mikrobrownie. Jeg skjønner ikke at jeg ikke har laget det før, for jeg er jo egentlig en hai etter proteinrik og sunn snacks som er enkelt å lage. At jeg henger et stykke etter i mikrobrownieverden kan muligens skyldes at jeg ikke i utgangspunktet er en særlig sjokoladeentusiast, og i tillegg har jeg nok også tenkt at det er mye søl og styr. Jeg er jo ikke akkurat noe naturtalent med kjøkkenredskaper. Men så feil kan man altså ta, og nå kan jeg angre for dette var både digg og enkelt. Hva er vel bedre enn mat som både er sunt, proteinrikt, godt OG lett å lage? Det ble ikke siste gang jeg laget mikrobrownie, og i kveld tenkte jeg at jeg skulle teste oppskriften på min kjære. Her er oppskriften til dere også hvis det er fortsatt er noen der ute som ikke har oppdaget gleden av en 5 minutters mikrobrownie med myk kjerne. Eller kansje noen av dere som allerede er drevne mikrobrowniebakere vil teste en ny oppskrift. Det er min egen, men jeg har selvsagt latt meg inspirere av flere andre oppskrifter så revolusjonerende er den nok ikke. Jeg toppet den med vaniljeyoghurt, men mikrobrownie med sukkerfritt bringebærsyltetøy er nok favoritten :-)Nam nam nam ♥


Oppskrift: Banangrøt i mikrobølgeovn

God morgen! Tenkte jeg skulle tipse dere om en frokostløsning som har fått nytt liv da vi endelig har skaffet oss en mikrobølgeovn her i leiligheten. Havregrøt er både godt og sunt og hvis du lager den i mikrobølgeovnen er frokosten klar på 1-2-3 uten at du trenger å dra fram gryter og sleiver. For å gjøre havregrøten til en ekstra god start på dagen kan det være lurt å tilsette litt ekstra proteiner. For eksempel kan du tilsette bananprotein for å få deilig grøt med banansmak. Spis gjerne med fersk oppkuttet banan for å få prikken over i'en! Det er selvsagt også mulig å bruke andre smaker, for eksempel vanilje som jeg har brukt HER.

5 enkle steg:
Tips: topp med fersk oppkuttet banan og kanel, og et glass med iskald melk ved siden av. Mmmm...


Stopp småspisingen med te

God kveld♥
Dere har sikkert også lagt merke til de mange reklamene for de nye te-typene fra Lipton. På TV, i magasiner og på nett ble jeg fristet av de nye smakene med de innbydende navnene "Blueberry muffin", "Strawberry cupcake" og "Vanilla caramel". Selv om jeg skjeldent påvirkes av reklame måtte jeg til slutt gå under for presset og kjøpte meg te med smaken av blåbærmuffins. Høst er jo tross alt te-tid og som jeg har nevnt har jeg hatt skikkelig dilla på te i det siste. Akkurat nå sitter jeg med en kopp av min nye favoritt-te, blåbærmuffinsteen, og nå er jeg kjempeklar for å teste ut de to andre nyhetene fra Lipton. Jeg trenger ikke en gang honning i teen slik jeg pleier, fordi den allerede smaker godt som den er. Jeg tar meg gjerne en kopp te når jeg "får lyst på noe" uten å være sulten, og da er det helt genialt med noe sukkerfritt i koppen. Slik demper jeg søtsuget og unngår småspising enkelt.Mine tidligere favoritter Raspberry og Intense Mint


Frokostmix: Sunt og enkelt

God morgen!
Jeg tenkte det kunne være en god ide å dele verdens enkleste frokosttips med dere. De fleste morgener, inkludert i dag, pleier jeg å ta det jeg har av godsaker i skuffer og skap og blande det sammen i en bolle. Det slår nesten aldri feil og hvis du velger ingredienser med riktige karbohydrater, uten sukker eller med lite sukker og med sunt fett eller lite fett kan det fort bli en kjempesunn og digg frokostmix du ender opp med. Enkelt å få i seg og et lett måltid som passer bra rett før trening. Bare se her:Du kan også teste din frokost på Melk.no sin frokostkalkulator HER

Ønsker alle sammen en god start på ny uke. Unngå blåmandagen ved å starte dagen med en deilig sunn frokost ♥


Oppskrift: Sunn, sukkerfri eplekake

God helg♥
I anledning at min kjære hadde bursdag på den internasjonale epledagen på torsdag 17. oktober, har jeg faktisk laget kake denne uken. Dette er ytterst skjeldent og mange lysår utenfor min komfortsone så da måtte jeg jo nesten benytte sjansen og skryte litt her på bloggen. Det kan jo ofte virke som om det er det blogging i hovedsak dreier seg om. Oppskriften er basert på en av min tantes oppskrifter, men jeg har laget min egen sukkerfrie vri på den -en litt sunnere variant. Oppskriften heter "Epler med havresmuler" og er en slags eplekake vil jeg påstå. Hvertfall ikke mye om å gjøre. Den er perfekt å servere med vaniljelettisen til Diplomis for en sunn dessert man kan unne seg med god sanvittighet. Her er oppskriften:

INGREDIENSER (4 pers ca)
♥Fyll♥
4 epler
1 ss smør
2 ss sukrin (eller 1 ss sukker)
1 ts kanel

♥Deig♥
1 dl havremel
2,5 dl havregryn
5 ss sukrin (eller 3 ss sukker)
100 g smør


1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt epler i biter og ta av skallet.

2. Ha eplebitene i en plastpose. Smelt smør, sukrin og kanel i en gryte og ha i posen med eplene. Sørg for åt fyllet fordeler seg utover alle eplebitene og ha dem så i en ildfast form.


3. Ha det tørre i deigen oppi en bakebolle.


4. Smelt smør og bland med det tørre, men pass på å ikke røre for lenge. Strø deigen over eplene og så strø kanel og sukrin i ønsket mengde over til slutt. Ha i ovnen i 25-30 min.


5. Nyt kaken varm sammen med vaniljelettis ol.

Mmmmmm....


Wakey wakey!

Mornin' sunshines♥
I dag har jeg forsovet meg IGJEN. I følge planen skulle jeg ha stått opp halv 8 for å være på trening til klokken 9. Derimot så slo jeg av samtlige syv alarmer i halvsøvne da de ringte rundt klokken halv 8 og våknet ikke før halv 9 av et mareritt. Det er karma for å ikke stå opp når klokka ringer. Nå der det derimot ikke ut som om jeg kommer meg på trening før halv 11. Det er problematisk ettersom jeg i utgangspunktet hadde et ganske stramt program for denne onsdagen. Da forskyver alt seg og jeg må utsette noe av det jeg skulle gjøre til i morgen. Det er ingen tvil om at det blir vanskeligere å stå opp når morgenene stadig blir mørkere, men jeg må nok bare prøve å komme inn i en god døgnrytme. Frokosten i dag tok jeg meg likevel tid til på tross av forsovelse. Frokost er kjempeviktig for meg og for tiden har jeg dilla på rugsprø med Cottage Cheese og litt honning eller syltetøy. Det må dere prøve -kjempegodt!
Rugsprø havre med mager Cottage Cheese og litt syltetøy/honning. Mmmmm...

Ha en strålende dag alle sammen!


Niste-tips

God kveld søte dere♥
Det har desverre vært dårlig med oppdateringer i dag, men tenkte jeg skulle komme med et litt praktisk tips til dere på tampen av denne onsdagen. Jeg vil tro at det ikke bare er jeg som spiser minst 50% av måltidene mine fra boks. De fleste hverdager drar jeg tidlig på trening og så direkte videre til skolen. Ett par ganger i uka dager drar jeg også videre på jobb. Når jeg da er ferdig med jobbvakta klokken 7 har jeg ikke vært hjemme på over 10 timer. Det blir med andre ord mye niste i løpet av en dag, men heldigvis har jeg funnet verdens søteste rosa matbokser på Clas Ohlson. De er ikke bare fine men de kommer også i mange forskjellige størrelser, kjempesøte farger også er de veldig rimelige. De er desverre bare nesten tette, så jeg pleier å ha nisteboksene mine i en pose i bagen når jeg har med meg yoghurt o.l.


Matbokser fra Clas Ohlson


Perfekt etter trening

Etter en styrkeøkt pleier jeg å lage meg bananmilkeshake med proteinpulver hvis jeg har mulighet. Som regel så skal jeg på jobb eller skole etter trening, men når jeg skal rett hjem benytter jeg sjansen. Jeg bruker ikke så mye proteinpulver for jeg tror jeg får i meg mer enn nok proteiner gjennom kostholdet mitt. Men denne oppskriften på bananmilkeshake blir ikke det samme uten, derfor har jeg stort sett alltid en boks vaniljeprotein i skapet. Milkeshaken smaker kjempegodt og kan drikkes med god sanvittighet. Jeg pleier alltid å ha en enorm pose med skrelte og oppkutta bananer liggende i frysen.

Nomnomnom♥


Oppskrift: Blåbærmuffins

God kveld♥

Tenkte jeg måtte anbefale en oppskrift til dere. Jeg lagde nemlig for første gang blåbærmuffins her om dagen og de ble en kjempe-suksess. Jeg fikk mange spørsmål etter oppskriften på Instagram, og siden det nå er lenge siden jeg har kommet med en oppskrift så det var nok på tide å oppdatere mat-kategorien. Muffinsene er både sunne, sukkerfrie og kjempegode så her er det bare å kose seg med god sanvittighet. Ikke minst metter de og de smakte helt utsøkt med den nye Philadelphia honning som glasur. Velbekomme!

♥ Du trenger:
100 g smør
2 egg
2,5 dl lettmelk
270 g (4½ dl) havremel
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver
200 g Sukrin
150 g blåbær (frossne eller friske)

 

♥ Slik gjør du:
1. Smelt smøret, og bland i melk.
2. Visp i eggene med en stålvisp.
2. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket.
3. Bland resten av melet med Fiberhusk, bakepulver, og Sukrin i en bakebolle.
4. Ha væsken i bollen med det tørre og pisk sammen med visp.
5. Rør de melete blåbærene forsiktig inn i røren med en sleiv til slutt.
6. Fyll røren i muffinsformer på et bakebrett.
7. Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min.
8. La muffinsene kjøles ned før du strør over et tynt lag med sukrin melis/smører Philadelphia honning på toppen.

Håper det smaker!


I love breakfast

I dag morges våknet jeg omtrent like forkjøla som jeg var i går. Jeg er syk for 3 dag på rad nå og synes det er ganske kjedelig. Ikke får jeg trent, jeg orker ikke dra på forelesning og det er også forklaringen på at jeg ikke har blogget noe særlig de siste dagene. Jeg var jo i ganske god bloggdriv her en periode (synes jeg selv da:-P). Det er usikkert om jeg har blitt smittet eller om det rett og slett var UIA-løpet i regnet på torsdag som gjorde det, men uansett så satser jeg på å bli frisk i en fei. Jeg tilbringer derfor denne tirsdagen på sofaen med de frustrerte fruene i Wisteria lane. Dessuten koste jeg meg litt ekstra da jeg sto opp med en himmelsk frokost. JEG HAR DET JAMMEN GODT!
Bolle med Cottage Cheese, 0% yoghurt, eple, druer, banan, mandler, valnøtter og litt honning.


Morning fashion update med instagram og H&M.


Bringebærte, speltlomperuller med freiaphiladelphia og hjemmelaget, sunn blåbærmuffins (OPPSKRIFT KOMMER SNART).

Innsamling UNICEF: Denne morgenen fikk jeg en forespørsel fra en venn om jeg kunne oppfordre dere leserene mine til å støtte UNICEFs prosjekt "Schools for Africa"  som gir barn i Malawi muligheten til en utdannelse og dermed en reel mulighet til å klatre ut av fattigdommen. Innsamlingen varer en uke og for å bidra sender dere «SFA» til 2160 og gir 50 kroner! Pengene går uavkortet til UNICEF's prosjekt som dere kan lese mer om her: http://www.nhhaid.no/om-nhh-aid/prosjektland/ og http://www.unicef.no/schools-for-africa".

Ha en strålende dag dere ♥


Fruktsalat med mangosaus

Heihei♥

Denne lørdagskvelden er jeg fettervakt for mine to fettere på 13 år. Vi har laget taco sammen, sett et par filmer og kost oss med blandt annet en litt sunnere variant lørdagsgodt. I skrekk for å ha to hypre fettere i hus kjøpte jeg bare inn litt godteri til i kveld. Men lørdagsgodt er viktig så for å kompensere kuttet jeg opp fruktsalat og lagde deilig mangosaus til. Det fallt helt i smak hos dem og nå ligger vi alle tre rett ut på sofaen.
Håper dere har en alle tiders helg♥


Todays lovely breakfast

God morgen! I dag hadde jeg egentlig planlagt å stå tidlig opp for å trene kardio og armer før jobb. Men da jeg omsider fikk lagt meg i går kveld kjente jeg at kroppen trengte søvn og hvile i stedet for trening. Jeg bestemte meg derfor til å sove skikkelig ut og kose meg med en skikkelig god frokost før jeg dro på jobb. Det trengtes, og i tillegg har jeg fått gjort litt fornuftige ting som å betale regninger, lakke negler og ikke minst blogge -haha! Armene kan jeg trene i morgen :-)


Sunn snacks, fun saft og havrepannekaker som dere kan finne oppskrift på HER

Ha en strålende dag da dere!!


Feirer ferie

Hipp hurra! Etter en hel sommer med masse jobbing hadde jeg min aller siste vakt på Lindex i dag. Jeg har altså ferie fra i morgen av og jeg kan ikke si annet enn at det føles fantastisk. Jeg og min kjære Charlotte skal ti dager til Rhodos bort fra alt mas og bare nyte sol og varme. Jeg gleder meg til å bade, sole meg, jogge langs strandpromenaden, spise gresk salat, drikke paraplydrinker og shoppe. I tillegg skal jeg lese til teorien på billappen når jeg ligger på stranda, så da får jeg gjort noe fornuftig oppi all kosen.

Da jeg kom hjem fra jobb lagde jeg meg en "endelig-ferie-lunch". Den bestod av mine nye havrepannekaker med selvplukkede blåbær, kirsebær fra hagen og jordbærfluff med mandler. Beste lunchen på lenge, og bare se så fin! Elsker goodlooking mat, og jeg er faktisk ganske mett enda!


Ikke for å friste altså ;-) ♥


Ny oppskrift: Frokostpannekaker


Nå var det lenge siden jeg hadde eksprimentert på kjøkkenet, men i dag har jeg prøvd meg frem og funnet en ny og bedre oppskrift på frokostpannekaker. Disse er også sunne, men mye mer saftige og har en fantastisk myk konsistens. Jeg er kjempefornøyd med ny oppskrift og skal lage røre før jeg legger meg til jobbniste i morgen. Jeg prøver å holde meg unna blandt annet hvetemel og sukker til vanlig. I pannekakene har jeg derfor brukt havremel og sukrin for å erstatte disse ingrediensene, og i tillegg har jeg brukt fiberhusk for å gjøre pannekakene saftige. Håper dere liker dem. Gi meg gjerne tilbakemelding!

INGREDIENSER:
1 egg
200 ml havremel
1 ss fiberhusk
2 ss sukrin/sukrinmelis
1 ts bakepulver
150 ml melk
1/2 scoop proteinpulver om du vil (tilsett en ekstra skvett melk)
(Alle ingrediensene er å få tak i på ICA f.eks.)

SMAKER GODT MED:
Lerum syltetøy uten tilsatt sukker
Philadephia med freia sjokolade
Mager vaniljekesam
Peanøttsmør
Yoghurt
Banan
Sukrin
Kanel
Frukt
Bær

Bon appetit ♥


Middagstips: Kylling og grønnsaker i lompe

God formiddag!
Her om dagen klarte jeg ikke finne ut hva jeg ville lage meg til middag så derfor tok jeg de ingrediensene jeg hadde i hus og prøvde meg på noe nytt. Resultatet ble en kjempefrisk og sommerslig rett som jeg selvsagt vil dele med bloggleserene mine. Det er så mange av dere som spør meg hvilke mageøvelser jeg gjør og vil vite "hemmeligheten bak magemusklene" mine. Mageøvelsene mine er overhode ikke hemmelige da jeg sikkert gjør akkurat de samme øvelsene som mange av dere. Men hvis det likevel skulle være en "hemmelighet" så vil jeg påstå at den nok ligger i maten jeg spiser. For ikke å snakke om maten jeg IKKE spiser! Jeg skal selvsagt også skrive om trening og styrkeøvelser jeg liker her på bloggen, men i dag blir det altså et sunt mattips jeg deler med dere.

Du trenger:
Speltlomper, kyllingfilet, kesam, salt, avocado, tomat, løk, agurk, salat og evt. andre grønnsaker du liker godt.

For en person:
1. Skjær en kyllingfilet i små biter og stek i panne
2. Guacamole: Mos en avocado med gaffel og tilsett 1/2 tomat og litt løk kuttet i små biter. Tilsett en klype salt og 2 ss kesam og bland
3. Kutt opp valgfrie grønnsaker i små biter og ha oppå en speltlompe med kylling og guacamole


Gammelt bilde fra september 2012.

Håper dere liker mattipsene jeg legger ut! Jeg anbefaler dere å starte en ny og sunn uke med denne enkle oppskriften. Gi meg gjerne tilbakemeldig i kommentarfeltet. Det er kjempehyggelig å høre fra dere♥


Breakfast

God morgen! Denne onsdags morgenen har jeg brukt til å lytte til en roman fra pensum på lydbok. Samtidig har jeg førtært en kjempedeilig frokost. Frokost er så viktig for meg. Helt klart dagens beste måltid og det blir ingen god start på dag en uten en skikkelig deilig frokost. Ironisk nok er det "sult av Knut Hamsun jeg har hørt på under frokosten. Det er ikke mye sult her i gården kan man si, nå er jeg stappmett!

Frokost:
♥ 2 rugsprø med 1/2 most avocado og kyllingpålegg fra Prior
♥ Kokt egg
♥ Bolle med vaniljeyoghurt (mild), cottage cheese (mager), banan, druer, eple og hjemmelaget musli
♥ Kopp med grønn te, mint

Ha en fin-fin dag snuppår!


Oppskrift: Vaniljegrøt (protein)

God morgen♥
Nå er jeg tilbake for en stund. Jeg er ferdig med to av fire eksamner. De to skriftelige er i boks, men det gjenstår fortsatt to muntlige i begynnelsen av juni. Av de som jeg er ferdig med har en gått bra og en gått mindre bra, så jeg er i grunn helt passe fornøyd. Fortiden er jeg forkjøla så det blir lite trening desverre. Til gjengjeld har jeg begynt å gå tur med pensum på lydbok. En genial måte å studere på. Jeg prøvde først å ligge på sofaen med lydbøker, men det var umulig å holde seg våken.

Jeg er også tilbake på jobb og det var kommet inn utrolig mye fint siden sist. Så da fikk jeg shoppet litt og det trengtes faktisk! Jeg vil forresten anbefale dere min nye favoritt frokost/lunch denne morgenen: protein havregrøt med vaniljesmak. Diiiigg og veldig mettende! Her er oppskriften jeg bruker for en porsjon:

♥ 2 dl vann
♥ 1 dl melk
♥ 2 dl store havregryn (eller små, jeg bruker helst store)
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1/2 ts salt
♥ 1 ss sukrin (eller sukker)
♥ 2/3 scoop vaniljeproteinpulver

Slik gjør du:

1. Kok opp vann, melk, vaniljesukker, salt, sukrin og vaniljeprotein i en gryte. Rør ut klumper så godt det lar seg gjøre.

2. Ha i havregrynen når det koker og rør om til konsistensen er passe tykk.Vips, en deilig og mettende frokost eller lunch!


Proteinshake: Banan & peanøttsmør

God kveld!
I dag har jeg hatt en lang dag på skolen med masse eksamenslesing. Jeg var kjempeflink for en gangs skyld! Det har begynt å gå opp for meg hvor kort tid det fakisk er til eksamen, under en uke! Og etter det er det bare en uke til neste og så er det gudskjelov 3 uker til jeg skal ha to muntlige eksamner også. Planen var å gå videre på nordiskstudiet til neste år, men jeg har ærlig talt begynt å revurdere dette. Jeg skal i det minste kikke litt på restetorget etter andre alternativer. Kunne i grunn tenkt meg å studere noe innen media eller kommunikasjon.

Etter skolen var jeg, Maren, Marte og Synnøve på en vekt i sal-time på treningssenteret. Den var ikke fullt så bra som sist tirsdag, den var perfekt! Derfor ble det litt ekstra mageøvelser før jeg syklet hjem til en himmelsk proteinshake og litt lett underholdning på tv-skjermen. Nå kan jeg nesten ikke vente med å legge meg, Det skal bli så deilig! Ikke noe party natt til første på denne fruen♥


PROTEINSHAKE: BANAN & PEANØTTSMØR
1 frossen banan
1 ss peanøttsmør
4 dl melk
1 scoop vaniljeproteinpulver
Mix alt i blenderen!

God natt mine fine♥


Oppskrift: Hjemmelaget musli/frokostblanding

Her om dagen lagde jeg for andre gang hjemmelaget musli/frokostblanding. Denne gangen kuttet jeg nesten alt sukkeret, men resultatet ble kjempegodt likevel. Derfor er det vel på sin plass å dele oppskriften med dere. Her er den originale oppskriften, men ingredienser kan selvsagt sløyfes eller legges til. Smak og behag! Når jeg lager muslien lager jeg også dobbelt så mye, altså 250 gr smør osv... Den forsvinner kjempefort, så det er greit å lage litt når man først setter i gang.

♥ Smeltes i en gryte
125 gr smør (jeg brukte Vita hjertego lett)
100 gr honning
1 ts kanel
1 ts kardemomme♥ Blandes i en bolle

370 gr store havregryn
75 gr solsikkekjerner
50 gr sesamfrø
50 gr gresskarkjerner
25 gr linfrø
75 gr hakkede hasselnøtter
75 gr hakkede mandler
50 gr brunt sukker

♥ Hell blandingen fra gryta over i bollen med det tørre og bland godt til alt er dekket av blandingen ♥

♥ Bre blandingen ut over to stekeplater og stek på 170 grader varmluft til blandingen er gylden og tørr. Rør innimellom for jevn steking ♥

♥ Stek 75 gr kokosmasse i en stekepanne til gylden ♥

♥ Bland alt når avkjølt ♥Enjoi ♥

 


Oppskrift: Hjemmelagde karbonader

Etter en hel dag på skolen og tirsdagens faste crossfitøkt dro jeg rett hjem og lagde meg deilige hjemmelagede karbonader. Det er ikke mange middager jeg kan lage så det går mildt sagt mye i fisk og taco. Av den grunn ville jeg prøve noe helt nytt og heiv meg ut i karbonadelaging etter tips fra Marte i klassen. De ble til min (og min kjæreste og min pappa sin) store overrasskelse en suksess. Det var nok ingen av oss som hadde regna med karbonadene skulle bli så mye mer enn "ok" på første forsøk, men de glei rett ned!

Du trenger:
♥ 400g karbonadedeig
♥ Litt rødløk
♥ Litt vanlig løk (Sånn hvit/gul, men ikke hvitløk liksom?)
♥ 2 egg
♥ Salt
♥ Pepper

1, Hakk løken i ganske små biter, ta alle ingrediensene i en bakebolle og kna dem godt sammen med hendene.

2. Del deigen i 4 like store deler på et bakepapir.

3. Væt fingrene i vann og form en av deigene til en ball før du trykker den ut til den er ca 1 cm tykk. Repeter på alle fire.

4. Stek karbonadene i en stekepanne. Jeg brukte ingenting å steke i, men det må du hvis du har en gammel stekepanne feks.

5. Spis med masse digg tilbehør!Vi blogges, god natta dere!


Me time

Ligger rett ut på sofaen nå og venter spent på ukas første episode av Paradise Hotel. Det er i grunn litt kleint å innrømme at jeg følger med, og kanskje til og med gleder meg litt, til å skru på Tv'en halv 10 om kvelden, men det er altså sannheten. Jeg hadde i utgangspunktet overhode ingen planer om å se på programmet, men det ble et problem da jeg plutselig ikke hadde noe å bidra med i samtalene i kantina. Da måtte jeg neste ta en titt likevel, og nå går det ikke en eneste ukedag uten Paradise. Jeg heier tilogmed! På Birger så klart.

Det er jammen deilig å hvile litt og titte TV etter en lang dag med trening, skole og jobbvakt. De dagene jeg jobber går i ett for tiden. Fra det ene til det andre! Jeg forlater stort sett hjemmet rundt halv 9 om morgenen og kommer ikke hjem igjen før i halv 8 tiden om kvelden. Ikke rart jeg må stå opp tidlig for å lage niste! Etter en så lang dag er det jammen på sin plass med litt me-time når jeg omsider kommer inn husdøra. I dag har jeg laget en av mine favorittmiddager (ikke at jeg kan så mange), Laks med gulrøtter og cottagecheese. SUPERENKELT og sunt!

Ovnsbakt laks:
1. Laksefilet med fiskekrydder og oppkutta gulrøtter i en ildfast form 10 min på 200 grader i ovnen
2. Cottage cheese som tilbehør

Men nå må jeg vie oppmerksomheten til TV-skjermen. Vi blogges ♥


Oppskrift: Kyllingwok

God kveld!
Etter en kjemperolig helg med sunt kosthold og god innsats på treningsfronten sitter jeg igjen med en kjempegod følelse denne søndagen. Det er så deilig når man kan dy seg fra å skeie helt ut i helgene og heller kose seg glugg med sunn mat og gode venner. Heldigvis er det ikke slik at alt som er godt også er usunt. Tvert i mot så synes jeg det faktisk er kjempelett å spise sunn mat som også smaker godt. Jeg elsker både taco (haha, spesielt taco..), fisk, grønnsaker og i det siste har jeg også fått sansen for kylling. Jeg og Maren spiste kyllingwoken min i går og jeg tror hun likte den minst like godt som meg. Kanskje dere også vil prøve dere?

♥ Du trenger:
Kyllingfileter
Grønnsaker (Jeg har paprika i 3 farger, gulrøtter og rødløk)
Hermetiske grønnsaker (Jeg bruker Wok mix/Asiatisk grønnsaksblanding fra Rema og en boks med bambusskudd)
Wok saus (Jeg bruker spicy tomato)

♥ Slik gjør jeg:


1. Kutt opp kyllingfileter i biter og stek dem gyldne i panna. Jeg steker dem uten fett/olje.

2. Legg kyllingbitene i en skål å siden og stek grønnsakene i pannen.

3. Bland kyllingbitene og grønnsakene sammen i panna, hell over woksaus og bland godt. Vips, ferdig!

Enkelt, godt og sunt. Enjoi ♥


Oppskrift: Havrepannekake med Cottage Cheese og fruktkompott

Nå er det sikkert noen som himler med øynene og bare "ooooomg, kjedelig innlegg", men jeg tenkte likevel jeg skulle tipse om favorittnistematen min. Det er nemlig veldig mange av leserene mine som spør hva jeg spiser og ønsker seg oppskrifter her på bloggen. Ettersom denne nisten er utrolig god, sunn, mettende og forholdsvis enkel og kjapp å lage ville jeg anbefale dere også å prøve den.

Selv lager jeg dette hver morgen før jeg drar på skolen. Til Nistelaging og frokost setter jeg av 30-40 min hver morgen. Det er veldig viktig for meg å være mett før jeg går ut døra og en god nistepakke setter jeg stor pris på når sulten kommer snikende igjen senere på dagen. I fjor tipper jeg dessuten at jeg brukte 50-70kr i gjennomsnitt hver skoledag på kantinemat -det var verken sunt eller særlig økonomisk. I år lager jeg gode nister og kjøper kun tyggis i kantina. Genialt!

Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke andre ingredienser enn dem jeg bruker her også, men dette er de faste ingrediensene jeg har. Noen ganger bruker jeg også f.eks: rosiner, grønne druer, valnøttkjerner, blåbær osv. Gi meg gjerne tilbakemelding i kommentarfeltet hvis dere tester ut oppskriften min. Gøy å høre om den faller i smak hos andre også!


1. Pass på å bruke en matboks som ikke lekker. Lag en havrepannekake som dekker bunnen av nisteboksen sånn omtrent. Oppskriften på pannekakene finner dere HER, men jeg bruker også en halv ts bakepulver i blandingen. Denne oppskriften holder til flere pannekaker. Du må ha en pannekake til "toppen" av nistepakken og resten av pannekakene spiser jeg til frokost som oftest.

2. Dekk havrepannekaken med et tykt lag cottage cheese. Jeg bruker nesten en boks.

3. Kutt en banan i små biter og ha over cottage cheesen.

4. Kutt et halvt eple i små biter og ha over laget med bananer. Jeg bruker Gule/røde epler.

5. Kutt druer i to og ha over laget med epler. Jeg bruker lilla druer.

6. Strø over et lag med kanel.

7. Legg et "havrepannekakelokk" på toppen av det hele.


Oppskrift: bananmilkshake

God kveld dere fine!
I dag har jeg hatt en gørrkjedelig dag hjemme på sofaen med en skoleoppgave jeg har utsatt i en liten evighet. Var møkkalei av både Ivar Aasen og Knud Knudsen da jeg dro på trening klokken 5, og det var derfor fantastisk med en hard og intensiv spicheren challenge-time. Var helt knekt etterpå. Da jeg kom hjem fra trening fikk jeg lyst på noe godt til Idol og mikset meg derfor en helt ny favoritt: Bananmilkshake er kanskje egentlig noe av det beste jeg vet, men skjeldent noe jeg unner meg i dag. Derfor prøvde jeg meg på å lage en sunnere variant her om dagen, og gjett om det ble en suksess. Enkel og kjempegod!

EDIT: Oooops, gikk litt fort i svigen med skrivingen over her ja.


Oppskrift på havregrøt: En sunn start på dagen!

God morgen!
Tenkte jeg skulle stikke innom bloggen for å minne dere på at havregrøt kan være en super start på dagen. Havre inneholder mange sunne næringsstoffer, mye fiber og har høyere metthetsverdi enn noen annen matvare. Havregrøt er med andre ord svært energirikt og kan holde deg god og mett frem til lunsj. Den langvarige metthetsfølelse kommer av at kostfiberen i havren tas langsomt opp i tarmen, og gir derfor en langsom blodsukkerstigning, i motsetning til såkalte "raske karbohydrater" som gir hurtig blodsukkerstigning og kortvarig metthetsfølelse. Fordi energien i havren varer lenge og gir varig metthetsfølelse er havregrøten også super for dem som vil ned i vekt. I tillegg til å være sunt er havregrøt også en enkel og billig frokostmat som dessuten smaker kjempegodt og kan varieres med ulike tilbehør.

Slik lager jeg havregrøt (1 pers):

INGREDIENSER
2 dl vann
0,5 dl melk (kan byttes ut med vann)
1 dl havregryn (store havregryn gir enda lengere metthetsfølelse enn snarkokte)
0,3 ts salt
2 ts sukrin (eventuelt sukker o.l)

FRAMGANGSMÅTE
Kok opp melk, vann, sukrin og salt i en kjele. Tilsett havregryn og la det koke mens du rører til det blir tykt. Serveres med valgfritt tilbehør. Jeg har brukt kanel og jordbærsyltetøy (anbefaler Lerums jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker).
Oppskrift: Bananpannekaker

God morgen dere!
I dag har jeg skolefri, men skal selvsagt på trening og etterpå skal jeg gå direkte til jobb. Derfor syntes jeg at jeg fortjente noe digg til frokosten så jeg lagde noen deilige bananpannekaker til meg og lillesøster. Vi spiste dem med mager vaniljekesam og selvplukkede norske blåbær. Smakte helt utsøkt og nå er jeg kjempeklar for både trening og arbeid. I kveld får jeg besøk av Maren som jeg skal servere funlight-gele til idol. Fredagskvelden er hellig!

Her er oppskriften på bananpannekakene:


Miks ingrediensene sammen med miksmaster og stek små lapper i en stekepanne. Smaker fantastisk med mager vaniljekesam og bær ♥


Sukkerfri gele med Fun light

I går kveld prøvde jeg meg på noe helt nytt. Jeg har nemlig lenge tenkt på å teste ut Kristina Andersen sin sunne gele (DENNE), og i går fikk jeg altså endelig fingeren ut. Oppskriften var nesten for enkel og resultatet ble helt klart for godt! Kommer til å lage dette masse fremover, helt genialt å ha tilgjengelig når man plutselig får lyst på noe godt. Enkelt, kjapt, uten sukker og med lite kalorier. Heelt fantastisk!

Du trenger:
10 gelantinplater
3 dl Fun light saft (jeg brukte granateple)
7 dl vann

Slik gjør du:
1. Ha vannet (kaldt) i en bolle, legg gelatinplatene oppi og la dem myke seg opp i 5 min.
2. Hell vannet med platene i en gryte, tilsett saften og varm opp (ikke koke).
3. Hell blandingen i en bolle og sett til kjøling i kjøleskapet.
4. Geleen er stiv etter ca 5 timer og smaker nydelig med mager vaniljekesam og bær.
Speltlompepizza: Sunn, enkel og kjapp

Mange av dere spør etter tips til enkle oppskrifter på sunn mat. For meg er det også veldig viktig at det går fort og her er "oppskriften" på min favoritt-fastfood, nemlig Speltlompepizzaen. Ingrediensene kan selvsagt byttes ut men her er min sunne variant. Den smaker fantastisk!

Du trenger:
Bauer speltlomper
Tomat pure
Paprika (grønn, gul og rød)
Tomat
Purre
Gulost

Slik gjør du:
1. Smør lompa med et tynt lag tomatpure
2. Kutt tynne skiver av tomat, paprika og purre og legg på pizzaen (mye tomat gjør pizzaen veldig blaut)
3. Ha over to tynne skiver med gulost og eventuelt litt krydder
4. 200 grader i ovnen på en rist til osten boblerVelbekomme!


3 tips for en litt sunnere taco:

Hurra!
I dag er det fredag og jeg elsker fredager. Fredag er bedre enn alle ukens dager til sammen tror jeg faktisk. På fredager har jeg ikke undervisning og kan starte dagen med på beste måte med en lang og rolig treningsøkt. Hele fredagen går jeg å gleder meg til helgens absolutte høydepunkt, nemlig fredagskvelden. Fredagskvelden byr på Nytt på nytt i beste sendetid -kanskje ett av mine favorittprogram. Heldigvis får jeg også med meg Norske talenter som svært passende har lagt sin lengste pause når Nytt på nytt begynner på NRK. Men det blir ingen skikkelig fredagskveld uten taco. Jeg foretrekker å spise meg så mett at magesekken sperrer for luftrøret slik at jeg nesten ikke får puste og må ligge i stabilt sideleie, helt i ro resten av kvelden. Heldigvis for meg trenger ikke taco å være usundt, her er tre av mine enkleste tips for en sunnere taco:

1. Bruk karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig.


2.
Bruk masse grønnsaker på tacoen. Dette gjør jo egentlig bare tacoen langt bedre. Jeg liker agurk, tomat, crispisalat og purre best.


3.
Bytt ut rømmen med mager kesam. Ja, det er en liten forskjell, men jeg synes mager kesam gjør seg minst like godt til taco!


Og så er det selvsagt mye annet man kan gjøre, men taco skal smake taco synes jeg og på en fredag er det lov til å kose seg!
GOD FREDAG FLOTTISER ♥♥


Noe nytt og godt

God morgen!
Nå er det lenge siden jeg har blogget om noe spiselig og jeg vil derfor vise dere mine nyeste innkjøp fra ICA denne tirsdags morgen. Jeg tok meg kjempegod tid på butikken i går på leting etter nye og sunne matvarer som jeg ikke før har smakt. Jeg skal nemlig ha en ekstra sunn uke denne uka og mandagen i går var en god start. Det var ikke mye nytt jeg fant, men tre ukjente produkter i tillegg til mine faste innkjøp ble med hjem i posen. To stk yoghurt: Dobbel 0% uten tilsatt sukker og 0% fett og Biola mild -en lettere yoghurt naturell. Til sist fant jeg også mager leverpostei og kom på at jeg ikke har spist favorittpålegget mitt på ca et halvt år. Det smakte derfor utrolig godt med to knekkebrød leverpostei toppet med agurkskiver til kveldsmat.
Dagens frokost: Dobbel 0% med Axa 4korn og selvplukkede blåbær.


Sunday pancakes -sunnere!


I dag morges lagde jeg noen litt sunnere pannekaker til meg om min kjære til frokost. Det er viktig å kose seg litt ekstra i slutten av uka.

Jeg brukte:
3 egg
2 moste bananer
1 ts vaniljesukker
Ca 100 g vanilje kesam (velg mager for å gjøre oppskriften sunnere, jeg fant ikke på noen butikker i går kveld)
1 dl ekstra lett melk
2 dl sammalt spelt


Jeg pisket alle ingrediensene sammen og stekte som vanlige pannekaker.


Serverte med Philadelfia med freiasjokolade, vaniljekesam, sukker (pannekakene er søte nok, men ikke for min kjære) og mikrovarma bringebær.


Ingenting å si på utseende hvertfall!

Så skulle det smakes og resultatet var mer enn innafor. Nom nom nom -dritgode!


Dette ble favorittkombinasjonen. De usukrede, sure, varme bringebærene gjorde seg veldig godt til den søte vaniljekesamen.


Frokostpannekaker -Update

Jeg har en liten ingrediensoppdatering til dere angående frokostpannekakene av havregryn som jeg la ut oppskrift på for en stund siden (HER). Den ble veldig populær virket det som så da kan det jo være greit å følge den opp tenkte jeg. Nå har jeg altså også begynt å bruke mager kesam i pannekakerøren, for da blir smaken enda bedre og (mulig det bare er jeg) men det virket som at ikke pannekakene ble like lett svidd i stekepanna. Jeg tar en litt vilkårlig mengde med kesam, men jeg vil tippe at en stor spiseskje kesam per egg er ganske greit å regne etter. Da kan det være greit å ha oppi litt ekstra havregryn også, slik at ikke røren blir veldig tynn.

Honningmanien jeg har i disse dager har forressten ført til noe bokstavelig talt godt. Jeg testet nemlig honning på disse pannekakene og har nå fått et nytt favoritttilbehør til dem -smaker helt fantastisk! Men pass på mengden honning dere bruker. "Naturens gull" har en rekke helsebringende egenskaper samt et lavere kaloriinnhold enn sukker, men det er veldig søtt og derfor skadelig for tennene. Husk å puss!


Funker også dødsbra som kveldsmat etter en lang dag med skole, trening og jobb. Frokostpannekaker (HER) med honning.


Speltlompe-wraps

God fredag alle! På fredager har jeg fri fra skolen, men bli ikke misunnelig av den grunn! Jeg har utallige kapitler jeg må lese i både det ene og det andre faget og undervisningsfri er selvsagt heller ikke synonymt med treningsfri. Jeg planlegger en lang økt i dag med både kardio og styrke fordi jeg fikk servert hele 3 desserter i går. Det er ikke sånn at jeg elsker kaker og går rundt med et søtsug hele tiden, men hvis noen først har satt det foran nesen min har jeg problemer med å si nei. Dessuten hadde tante laget århundrets beste eplekake i går: NAM!

I dag har jeg startet med en kjempegod, men sunn, frokost. Jeg har nemlig begynt å bruke speltlompene til mer enn bare pizza. Jeg lager wraps av dem! Perfekt til lunch eller frokost og også kjempegreie å ha med på skolen dersom man surrer dem i litt plastfolie. Enkle å lage er de også.

Du trenger:
Speltlomper
Mager kesam
Chrisp salat
Gulost
Prior kyllingfilet krydret
Tomat
Agurk

Du gjør:
1. Smør hele lefsen med kesam.
2. Legg grønnsaker, ost og kylling på midten av den ene halvdelen
3. Brett over den andre halvdelen og brett sammen sidene
So much to do, so little time

I dag har jeg vært alt annet enn effektiv. Burde egentlig ha fått gjort en hel masse i dag, men det eneste jeg foreløpig kan stryke fra dagplanleggeren min er "ærend i byen" og "trening". Da jeg løp rund i byen for å ordne ting i formiddag gikk jeg innom BikBok og fikk øye på en nydelig sort kåpe. Har lett etter en sånn siden for alltid og måtte ha den. Desverre måtte jeg helt ut på sørlandssenteret for å få den i riktig størrelse, men den var absolutt verdt det -skal vise senere. Minnet litt om Surface to air teddycoaten min, men den var selvsagt ikke like kul. Sabla greit med sort jakke da!

Jeg har derimot vært flink til å trene i dag. Var overhode ikke støl etter i går, og det kan jo ikke være annet enn et godt tegn? Løp ca 8 km i strålende solskinn etterfulgt av styrketrening for armer og rygg. Gruer meg litt til det blir for kaldt til å løpe ute, for ingen trening føles så bra som en lang løpeturtur i friluft.


Nå venter jeg på en speltlompepizza i ovnen som er helt nødvendig før jeg tar fatt på flyttingen igjen. Årh, det er et strev å flytte asså! Fant forressten ut at jeg eier ca en søppelsekk med sko jeg ikke bruker. Derfor kommer jeg til å legge dem ut for salg her på bloggen en av de nærmeste dagene. De fleste er nesten ikke eller overhodet ikke brukt og går for en ganske billig penge.

Dagens ingredienser:
Ketchup
Gulost
Tomat
Paprika (gul, rød, grønn)
Spekeskinke
Persille
-> 10 min på 200 grader -fantastisk!


Speltlomper

Jeg og Maren gikk på Rema 1000 for å kjøpe speltlomper etter dagens treningsøkt. Det var på tide å prøve noe nytt i matveien nå merker jeg. Knekkebrød, cottage cheese, ja-yoghurt og kesam begynner å bli litt kjedelig. Jeg har mange planer for speltlompene både til helgekos og til hverdags, men nå før jobb har jeg testet speltlomper som pizzabunn. Det smakte NYDELIG! På pizzaen hadde jeg det jeg fant i kjøleskapet: tomatpure, ost, paprika, purre, spekeskinke og oregano. Ti minutter på 200 grader i ovnen -nesten for godt til å være sundt!

Men nå må jeg stelle meg litt før jeg hiver meg på jobb! BLOGGES!


Morgenspinning

God morgen!!
I dag var jeg på spinningtime med en jentegjeng fra klassen klokken 06:15. Normalt er 06:15 ikke lenge etter jeg har lagt meg, så å sitte på en spinningsykkel såpass tidlig er ganske imponerende og over hode ikke likt meg. Skal man begynne å trene så får man ofre litt, og jeg kjenner nå at jeg er usannsynelig trøtt. Gruer meg litt til en lang dag med skole, jobb og pakking av flyttelasset, men først skal jeg sitte og slappe av på sofaen med litt pensum. Viktig å kose seg litt i morgentimene og det blir ikke vanskelig med den supergode frokostblandingen jeg nettopp har laget meg. Da jeg satt å så i en oppskriftsbok ved frokostbordet før spinningtimen ble jeg nemlig inspirert og endte opp med en ny frokostvariant -Prøv dere og da vel!


Blandingen: Honning, oppkuttet frukt (jeg hadde bare eple og banan) og musli.


Spiste det med yoghurt naturell, men kan sikkert også fungere med cottage cheese, kesam osv.

 


Wok med nudler og kylling

Husker dere at jeg lagde bursdagmiddag til kjæresten min for litt siden? Vel, både han og jeg synes det var kjempegodt og selv om porsjonen jeg lagde var enorm spiste vi opp hver smitt og smule. Her kommer suksessoppskriften:


Ingredienser:
2 kylling filet
Eggenudler (3 av 4 firkanter)
1,5 Paprika
0,5 Sqash
1 pose woksaus (spicy tomato)


1. Kutt opp grønnsakene og stek dem i litt olje sammen med wok mixen til de er gyllene.


2. Kok nudlene og sil av vannet.


3. Kutt kyllingen i små biter og stek i litt olje.


4. Bland grønnsaker og kyllingen i panna og rør inn woksausen.


5. Tilsett også nudlene og bland alt sammen under litt varme.KJEMPEGODT og ganske enkelt!
Kom godt til nytte

Blåbærene jeg plukket med far og tante før helga har allerede minket. Jeg har fått helt blåbærdilla, men mitt favoritt bruksområde for bærene ser dere på bildene under. Wasa Husman med mager Cottage Cheese og hjemmerørt blåbærsyltetøy er en helt ny favoritt. Denne blandingen er virkelig å anbefale til både frokost, lunch og kvelds. Kjempesunnt og samtidig helt himmelsk godt! Blåbærene er nemlig rørt sammen med Sukrin i stedet for sukker. Sukrin er et helt naturlig søtningsmiddel uten kalorier, men jeg synes ofte den kan gi en litt "kald" smak og bruker det derfor skjeldent. Til blåbærsyltetøy passet derimot Sukrin helt perfekt. Sukrin kjøper jeg på Ultra, men det går selvsagt fint ann å bruke vanlig sukker også. Dersom dere ikke har blåbær tilgjengelig kan dere prøve med skogsbærsyltetøy. Smakte det for første gang i sommer og fallt pladask! Husker ikke om det var Nora eller Lerum.
Mmmmm...

Har dere prøvd dette?
Frokostpannekaker

Har helt glemt å vise dere de sunne frokostpannekakene jeg har begynt å lage. Jeg fikk oppskriften HER på bloggen til Anine Kristin som blogger om kosthold og trening. En enorm inspirasjon! Jeg har laget dem flere ganger til frokost etter at meg og min lillesøster prøvde dem for første gang i slutten av juni. De er kjempegode i tillegg til å være sunne. En perfekt start på dagen som jeg gjerne vil dele med leserene mine. Her er oppskriften:


Du trenger: 3 egg, 75g (2dl) havregryn og 3 ss sukrin/sukker (2 pers)


Bland ingrediensene sammen og stek som lapper.


Kjempegode frokostpannekaker.


Smaker godt med: Vaniljeyoghurt/kesam, most banan, kanel, brunost.
Oppskrift på kryddermuffins

Ettersom jeg ikke er glad i veldig søte kaker er krydderkake en stor favoritt hos meg -gjerne uten glasur og melis. Her om dagen prøvde jeg meg på en ny vri. Jeg lagde nemlig kryddermuffins i stedet for kake. Muffinsene smakte godt (litt jul dog), men var aller best sammen med eplebiter. Neste gang tror jeg at jeg skal prøve å ha eplebitene oppi muffinsene for det gav en veldig frisk smak. Nesten litt som eplekake bare med kryddersmak!

OPPSKRIFTEN:

Ingredienser

 • 300g smør
 • 3dl brunt sukker
 • 4stk egg
 • 5dl hvetemel
 • 1ts bakepulver
 • ½ ts malt kanel
 • ½ ts malt ingefær
 • ¼ ts malt nellik

Slik gjør du

1. Rør sukker og smør til luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

2. Fordel røren i 8 store eller 12 små muffinsformer.

3. Stek kakene midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter.

 


Tørsteslukker

Siden det har vært sol og kjempevarmtt i Kristiansand i dag tenkte jeg å anbefale en kjempegod tørsteslukker dere kan teste ut i varmen. Etter å ha fått blandingen servert på besøk hos tante Lise har jeg fått helt dilla på eplejuice med Farris. Selv bruker jeg Taffel, men hvilket kullsyrevann eller for den saks skyld hvilken eplejuice du bruker er helt opp til deg. Jeg synes smaken blir best når jeg bruker 2 deler juice og 1 del kullsyrevann. Jeg er faktisk ikke noe glad i eplejuice fordi jeg synes det er så søtt, men når jeg blander den ut med Taffel kan jeg helle innpå. Kjempegodt!


2 deler eplejuice og 1 del Taffel. Kjempegodt i varmen!

Noen andre som pleier å blande eplejuice og kullsyrevann?
Frokosttips!

Du trenger:
Tine Yoghurt Ja vanilje
Fruktmusli
Et halvt grønt eple (kuttes i små biter)
En halv banan (kuttes i små biter)Nydelig frisk smak!
Hylleblomstsaft -Oppskrift

I går kveld lagde jeg og min tante Lise hylleblomstsaft. Det gjorde vi også i fjor på samme tid, så jeg vil nesten påstå at vi har gjort det til en tradisjon. Ettersom saften fallt kjempegodt i smak i fjor ville vi derfor i år lage en mye større mengde og har derfor benyttet en annen oppskrift. Derfor legger jeg ut oppskriften på hylleblomstsaft en gang til her på bloggen -bare større! Dersom noen av dere også ønsker å lage slik saft bør dere gjøre det nå, de to siste ukene i juni. Blomstene blir fort til bær og det er nå de er best å bruke til saft! Hyll, som jeg tror treet heter, finnes overalt dersom du bare vet hvordan det ser ut. Tante har ett rett utenfor døra.

Du Trenger:
50 blomsterklaser med hylleblomst
3 sitroner
2 kg sukker
25g sitronsyre
2 liter vann

Slik gjør du:

1. Plukk hylleblomster og sørg for at klasene ikke er råttne, vissne eller har veldig mye insekter på seg.

De fine hylleblomstene på treet.


Tante som plukker blomsterklaser.


50 stk blomsterklaser.


2. Dersom ikke sitronene er økologinske må skallet fjernes med f.eks en ostehøvel.


3. Kutt sitronene i tynne skiver


4. Kok opp vann, sukker, sitronsyre og sitronskiver i en stor gryte
4. Når det koker heller du grytens innhold over hylleblomstene i en romslig bolle


5. Rør og bland blomstene sammen med vesken


6. La blandingen stå tildekket å trekke 3 døgn i kjøleskapet

7. Sil saften og hell den på flasker eller bokser. Saften er bare holdbar i 2-3 uker, men kan fryses.

8. Saften er konsentrert og skal blandes ut med vann før den serveres.

Vi smakte på den litt i går kveld, men foreløpig smaker den mest sukker...
Sporty og sunn uke

God morgen skjønninger!
Er så lykkelig -det er fint vær i Kristiansand i dag. Da jeg la meg i går kveld meldte det full sol og 22 grader. Wow sier jeg bare! Veldig takknemlig for noe annet enn det drittværet vi har hatt den siste uka. Ettersom været har vært stygt og jeg har vært syk har det ikke blitt særlig mye trening eller fokus på kosthold heller. Slik blir det når man sitter inne! I dag derimot er jeg nesten helt frisk og klar for å hive meg ut på en løpetur så straks jeg er ferdig med dette blogginnlegget. Jeg og pappa var også på butikken i går og handlet inn mye sunn og god mat -ingenting er bedre! Nå er altså forutsetningene for en sunn og sporty uke absolutt til stede hvis bare været holder seg.


Crispisalat, Tine Yohurt Ja, bananer, sana-sol, agurk, Mager kyllingost, Prior kyllingfilet, Wasa Husman, Tran, Mager cottage cheese, epler, appelsiner og fruktmusli.Flere som går inn for å gjøre det bedre denne uken enn forrige?
Min favorittsmoothie (superenkel)

Fortiden lager jeg ofte smoothie som mellommåltider eller til frokost. Det er både sunt og mettende i tillegg til at det selvfølgelig er utrlolig godt. En iskald forfriskende smoothie passer perfekt på varme sommerdager og derfor vil jeg avsløre min favorittsmoothie for dere. Den er iskald, har en fantastisk smak og er i tillegg usannsynelig enkel å lage. Anbefales på det sterkeste!

Du trenger:
1,5 frossen banan (jeg kutter ofte opp bananer som jeg legger i frysen klare til smoothie)
2 appelsiner/3 hvis små (jeg skreller dem med kniv for å unngå det hvite)
1 neve isbiter

Miks alt i en blender og nyt!Så den ikke god ut?
Kanelkaker

I dag har jeg laget småkaker. De smakte veldig bra med rørte bringebær:

Ingredienser til kanelkaker:
6 ss mykt smør
150g sukker
1,5dl yoghurt naturell
225g hvetemel
0,5ts bakepulver
3ts kanelSlik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader
2. Rør smør og sukker hvitt i en bolle
3. Rør inn myoghurten
4. Sikt mel, krydder og natron og rør inn i blandingen
5. Ta toppede spiseskjeer med deigen på en stekeplate. Husk mellomrom mellom kakene som blir dobbelt så store
6. Stek kakene til de er gyllne i ca 10-15 min
7. Avkjøl kakene på rist
Tilbehør til Cottage Cheese

En leser spurte meg hvordan jeg spiste cottage Cheese så jeg tenkte jeg skulle avsløre noen knallbra ingredienser. Dette er mine favoritter:
1. Lilla druer
2. Grønne druer
3. Banan
4. Kanel
5. Valnøttkjerner

Jeg har også tenkt til å prøve med Cottage Cheese neste gang jeg spiser fisk! Noen som har flere forslag?
(Kan dere foressten se den kule animasjonen i dette innlegget?)

 

- Kristina <3


Oppskrift - Gulrotjuice

Årh! I det siste har jeg fått helt dilla på hjemmelaget gulrotjuice. Det går kjempekjapt å lage og er en perfekt start på dagen dersom du har det til frokost. Veldig sunt, metter og er i tillegg utrolig godt synes jeg, elsker det! (Dette er det forressten litt delte meninger om. Har servert det til kjæresten min og mamma som overhode ikke likte det, men hos pappa gikk det i alle fall ned.). I oppskriften min med to appelsiner og 3 gulrøtter er det ca 147 kalorier, men nesten ikke noe fett. Ettersom jeg blir mett av en slik juice er det er svært godt alternativ til en sunnere frokost, lunch eller kveldsmat.


1. Du trenger 2 appelsiner og 3 gulrøtter.


2. Skrell gulrøttene og appelsinene.


3. Kjør alle ingrediensene i en blender til alle bitene er borte.


4. Gulrotjuicen er ferdig!Husk å gi meg tilbakemelding dersom dere tester oppskriften!

 

- Kristina <3


Tapasruller

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en dag på skolen som var svært lite produktiv. Jeg har lest alt jeg trenger å lese før jeg begynner på oppgaven jeg skal skrive, nå mangler jeg selve problemstillingen og kommer ingen vei før jeg har fått litt inspirasjon. Derfor gikk jeg hvertfall hjem og lagde noen kjempekjappe tapasruller før jeg snart skal støvsuge to etasjer og siden hive meg på en joggetur i nye, freshe joggesko. Jeg fant meg nemlig noen knallblå Nike free run+ på XXL til bare 299 kr her om dagen. Fy for ett kupp! Kjøpte fleesgense som matchet også. Gleder meg til å bruke dem om bare ett par timer. Jeg trenger litt mosjon merker jeg.

TAPASRULLER

Du trenger:

 • Tortillalefser (gjerne grove)
 • Majones (gjerne lett)
 • Grønn pesto
 • Rødløk
 • Agurk
 • Spekeskinke
 • Gulost (gjerne lett)

 

1. Smør lefsene med ett tynt lag majones og pesto.

2. Spre alt tilbehøret ut over.

3. Rull lefsa sammen og del på midten.

4. Kjapt og godt!

Fristet dette noen?

 

- Kristina <3


Vellykkede vafler

Jeg feiret selvsagt vaffeldagen i går og lagde lavkalorivaflene jeg fant på matprat.no. Jeg gjorde noen justeringer i oppskriften for å gjøre vaflene enda litt sunnere. Jeg byttet ut sukker med sukrin og hvetemel med grovmel. I tillegg tok jeg bare halvparten av melka og erstattet den andre halvparten med vann. (Gjorde justeringene før jeg publiserte oppskriften på bloggen. Den originale er HER) Vafflene SÅ kanskje ikke så veldig innbydene ut, men utseende er ikke alt -de smakte kjempegodt med deilig pålegg til!


Vafflene ble gårdasdagens kveldsmat for min del.


Vaffelrøra. Tydelig at den er grov.


Ikke pene, men smakte godt.
Ferdig dekket vaffelbord.
Most banan, brunost og hjemmelaget jordbærsyltetøy som tilbehør.

Lagde dere vafler i går?

 

- Kristina <3


Husk vaffeldagen!

Ikke glem at det er den internasjonale vaffeldagen i morgen! Jeg har allerede sørget for ingredienser til en lavkalorivaffelrøre for sanvittighetens skyld. Gleder meg til å lage etter jobb i morgen! Legger ut oppskriften jeg skal bruke i morgen så kan jo kanskje noen av dere også få brukt for den.

INGREDIENSER:

1 ss smeltet flytende margarin
4 stkegg
4 ½ ss sukrin
½ ts malt kardemomme
5 dl grovmel
½ ts bakepulver
5 dl lettmelk (eller halvparten vann og halvparten lettmelk)

SLIK GJØR DU:

1. Smelt smøret i en smørsmelter eller en liten kjele.

2. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.

3. La den stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røren skal være som tykk saus. Er den for fast, kan litt kaldt vann røres inn.

4. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern.

 

- Kristina <3


Hjemmelagede knekkebrød

Dere hadde rett alle sammen. Det var visst ikke veldig vanskelig å gjette at jeg skulle bake knekkebrød i går. Ettersom resultatet ble ganske bra tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere. Det var ikke vanskelig i det hele tatt, men ettersom jeg doblet oppskriften under her tok det ganske lang tid med steking. Fire stekebrett med knekkebrød var litt mer enn jeg hadde planlagt, men gode ble de jo!

Ingredienser

 • 4 dl sammalt hvete, grov
 • 4 dl store havregryn
 • 2 dl solsikkekjerner
 • 1 dl sesamfrø
 • 1 dl linfrø
 • 1 ts salt
 • 7 dl vann

 

Slik gjør du

   • 1
    Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C.
   • 2
    Bland sammen alt det tørre og rør inn vannet. Fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott eller en vætet flat kniv og fordel blandingen i et jevnt og tynt lag utover stekeplatene.                
 


 
   • 3
    Fordel/skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer, slik at det blir markert en viss oppdeling. Stek begge platene samtidig i 1 time og 10 minutter.
 
 
   • 4
    Etter halvgått steketid tar du ut platene. Skjær nøye med kniv de halvstekte knekkebrødene fra hverandre igjen.
 
 
   • 5
    La stekeovnsplatene bytte plass i ovnen. Stek så videre til knekkebrødene er sprø. Brekk forsiktig knekkebrødene fra hverandre dersom de henger sammen etter siste stekingen.
 
 
 
  • 6
   Skulle knekkebrødene ikke være helt gjennomsprø etter endt steketid, kan du brekke de fra hverandre og la de ligge i stekeovnen videre på 100 °C med døren litt på gløtt. Da vil knekkebrødene tørke ytterligere. 

 
 • 7
  Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass. Knekkebrødene smaker nydelig med chrispsalat, gulost, kyllyngfilet og agurk. 
Knekkebrødene i en glasskrukke på kjøkkenbenken.
Smaker himmelsk med chrispsalat, gulost, kyllingfilet og agurk.


Et glass gulrotjuice til.

Hva synes dere?

- Kristina <3

Jeg baker!

Ja, jeg baker faktisk! Hva jeg skal lage er hemmelig, men jeg skal selvfølgelig avsløre dagens bakst og oppskriften når jeg er ferdig. Tipper dere får se resultatet i morgen tidlig. Har laget en dobbel porsjon så det blir baking til langt på natt for min del. Krysser fingrene for at det mot all formodning blir vellykked.Noen som vil tippe hva jeg lager?

 

- Kristina <3


YummyAnbefaler druer med vaniljekesam (bruker mager) og valnøtter til frokost eller lunch. I dag hadde jeg bare havregryn tilgjengelig her hjemme, men valnøtter smaker utrolig mye bedre i denne blandingen. Jeg pleier å bruke valnøtter. En kjempegod blandig som jeg spiser nesten hver dag på skolen. Metter og er sunt!

 

- Kristina <3


Stappmett på salat

Ok, det kjennes ut som jeg er oppimot 8 måneder på vei med en flodhest i dette øyeblikk. Hvis det hadde gått ann å spise til man sprekker slik som trollet i "gutten som kappåt med trollet" hadde jeg vært i fillebiter nå. Jeg er like hel, men sliter litt med å puste. Mistenker at magesekken er så enorm at den sperrer for pusterøret.

Jeg har nemlig nettopp spist verdens deiligste selvlagde salat. Tror jeg har spist 3 porsjoner nå med den hærlige maten. Det er hvertfall ikke særlig mye igjen til resten av familien. På vei hjem fra jobb kom jeg på at jeg kun hadde spist en fastelavensbolle siden morgenen og gikk innom butikken. Jeg røsket med meg Ruccolasalat, chrispsalat, fetaost, biffstrimler og agurk -resten hadde vi hjemme. Jeg skulle lage salaten jeg så på Monique Lund sin blogg.

Nå skal jeg hvile middag på sofaen med frustrerte fruer som jeg er ganske sikker på at begynner snart. Hadegodt skjønniser!


Salat av: agurk, tomat, pasta, ruccolasalat, chrispsalat, fetaost og biffstrimler(krydret med litt av hvert).

Så det godt ut?

 

- Kristina <3


Fastelavensboller

Ettersom det ikke var tid til å feire fastelaven i går hadde vi en liten fastelavensmandag her hjemme i dag. Det er faktisk jeg som har bakt årets fastelavensboller, men fikk litt hjelp av mamma i starten med å lage deigen. Jeg blir imponert selv og nå er det jammen like før bloggen min blir en matblogg så mye mat som jeg lager. Bollene ble dritgode! Fylt med vaniljekrem og med melis som topping.

Har dere spist eller laget fastelavensboller?

 

- Kristina <3


Oppskrift på muffinsglasur

Mange har spurt etter oppskriften på muffinsglasur som jeg(min lillesøster) bruker. Her er den:

Ingredienser:
150 gram romtemperert/mykt smør
250 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 ts varmt vann
Konditorfarge - alt etter hvilken farge du vil ha på glasuren
 
Fremgangsmåte:
1. Smør og melis røres luftig og kremet med en mikser

2. Tilsett vaniljesukker og varmt vann, og rør litt til

3. Del røren i forskjellige skåler og drypp noen dråper konditorfarge i hver skål. En skål for hver farge

4. Sprøyt eller smør på, og pynt med valgfri pynt

 

Elsker du muffins? 

- Kristina <3


Frokosttips - Havregrøt

I det siste har jeg fått dilla på å lage havregrøt til frokost/lunch. Havregrøt er etter min mening utrolig godt og metter veldig lenge hvis du skal for eksempel på jobb eller skole. Hjemmelaget havregrøt er heller ikke usunt som mange tror. Etter noen timer med søvn trenger du litt kalorier og da kan havregrøten være en god start på dagen. Dessuten gir havregrøt (og kanel) deg et jevnt blodsukker og senker det "dårlige" kolesterolet i kroppen. Men ettersom havregrøt er svært enegirikt er det nok ikke det beste dersom du sitter mye i ro eller rett før du legger deg.

Slik lager jeg havregrøt (1 porsjon):

INGREDIENSER
3 dl vann
1 dl melk
1,5 dl havregryn
0,3 ts salt

FRAMGANGSMÅTE
Kok opp melk og vann (4 dl til sammen, vurder selv hva du vil bruke mest av. Jeg bruker mest vann ettersom det er sunnest) i en kjele. Tilsett havregryn og la det koke mens du rører til det blir tykt. Serveres med kanel og eventuelt sukker, smør, rosiner, eplebiter.Er du glad i havregrøt?

 

- Kristina <3


Tasty
Eple med kanel og sukker.

 

- Kristina <3


Mislykket x2

I går var jeg ikke frisk så å gå ut ble ikke aktuelt i det hele tatt. I stedet skulle jeg og tant lage makroner til jul. Det ble mindre vellykket, men likevel ble resultatene er mer enn spiselige. Selv om det overhode ikke lignet makroner så smakte det ganske godt. Vi lagde to forskjellige blandinger som begge skulle bli makroner. Null av to kan du si, hehe. Tror ikke akkurat dette er noe å legge ut oppskrift til, men dere kan jo få se litt bilder. Skulle liksom legge ut fremgangsmåte og alt så derfor knipset meg og tante i vei. Too bad.


Skoller mandler, eller hvordan det skrives...


Ferdigskollte mandler.


Tørkede skolla mandler.


Kverner mandler.


Tante som pisker eggedosis.


De tre fargene det var meningen vi skulle bruke. Alt gikk galt så ble bare noen rosa mislykka. Heh!


Blander eggedosis, mandelmel og melis.
Ikkje braaa...


Men tante sin ble mer vellykked... Litt hvertfall.


De brune var de mest mislykkede, men ble til en slags sjokoladekjeks fordi vi puttet kakao i. Ganske gode i grunn!


De rosa ble det nermeste vi kom makroner... Haha!


Sånn skulle de bli...

Har du lagd makroner?

 

- Kristina <3


Smoothie med musli

God morgen!

Husker dere da jeg tok knekkebrød i smoothien min og resultatet ble helt ok? Da fikk jeg mange tips om å heller bruke havregryn eller musli. Det prøvde jeg ut til morgenen i dag som frokost og det var ganske vellykked vil jeg påstå. Smoothien ble mye mer mettende og tykk, men smakte likevel utrolig godt. Takk for tips dere!

Ingredienser:

Ø  AXA go?dag! Fruktmusli

Ø  Blåbær

Ø  Skogsbæryoghurt (anbefaler naturell, men vi var tomme)

Ø  ½ Banan

Ø  2 appelsiner


Mmmm.... God morgen Kristina!

Har du prøvd dette?

 

- Kristina <3


Smoothie med knekkebrød!

I går da jeg skulle lage middag gadd jeg som vanlig ikke ta frem gryter, stekepanner og litermål. Ikke det at jeg KAN lage skikkelig middag heller, men jeg valgte uansett å lage meg smoothie istedet for noe annet. Så tenkte jeg at smoothie kanskje ikke mettet så veldig mye og det var da jeg kom på en ganske genial ide som tok sunnhet til et helt nytt nivå... Jeg tilsatte et knekkebrød i smoothieblandingen!

For all del! Resultatet ble absolutt drikkelig og oppimot like god som smothie uten knekkebrød. Likevel var det litt biter i smootien av knekkebrødet og ingrediensen gjorde ikke akkurat smaken på smoothien min noe BEDRE selv om det ikke smakte vondt. Dette var altså ikke et revolusjonerende forsøk, men for all del: Det var ikke noe problem å drikke opp!

Konklusjon: Bruk knekkebrød i smoothieblandingen hvis du vil føle deg litt ekstra sunn. Hehe!


Er det...?


Jepp, det er knekkebrød i smoothien!


Cheers to that!

Har du prøvd knekkebrød i smoothien?

 

- Kristina <3


Ost og mais

Anbefaler ost og mais på knekkebrødet. Har begynt å spise det etter anbefaling fra Heidi. Skulle egentlig spise hos pappa i dag, men spiste meg nettopp mett på den litt merkelige blandingen så da ble ikke det noe. Nå skal jeg jogge så vi blogges senere!Hva synes du om blandingen?

 

- Kristina <3


Har laget mat (!)

I dag har jeg laget fredagsmiddag for to! Det er så utrolig skjeldent jeg lager skikkelig mat at dette måtte jo bare dokumenteres. Med skikkelig mat mener jeg noe annet enn nudler og salat som egentlig er det eneste jeg kan lage. Likevel tok jeg sats i dag og prøvde meg på nachos. Kanskje ikke "skikkelig mat" i alles ører, men dette er et stort skritt for Kristina Bergsvik vil jeg tørre å påstå. Godt ble det også selv om det ikke akkurat var flust med ingredienser. Føler meg kvalifisert til Hells Kitchen nå i grunn. Altfor høyt oppe... 

- Kristina <3


Todays breakfast!
Schmaker godt!

Jeg brukte:
Litt melk
Yoghurt naturell
Frossne jordbær
Frossne bringebær
En halv banan

 

- Kristina <3


Gresk salat

I dag har jeg laget gresk salat til kveldsmat til meg og pappa. Jeg spiste gresk salat nesten hver eneste dag når vi var på Rhodos. Beste jeg har smakt, og metter gjør det også! Siden jeg kom hjem er det gresk salat som har svirret rundt i hodet mitt hver gang jeg har vært sulten og i dag følte jeg det var på tide å lage en god dose. Det ble veldig velykked, men kvaliteten på solmodna grønnsaker i Hellas er en helt annen enn dem man får på Kiwi. Det ble med andre ord ikke helt det samme men godt var det jammen!

Ingredienser:
- Tomat
- Agruk
- Salat
- Rødløk
- Fetaost
- (Gresk salat pleier også å inneholde oliven og paprika, men det liker jeg ikke)


Nom nom!


En porsjon til pappa, en til meg og en rest til en senere annledning.

 

- Kristina <3


Hylleblomstsaft oppskrift

Noen av dere har spurt meg om jeg har noen tips til hva man kan gjøre på regnfulle sommerdager når man kjeder seg. Selv så har jeg mye å gjøre i sommer på grunn av store mengder jobb, men jeg har likevel ett tips til noe dere kan prøve å lage på kjøkkenet. I natt skal jeg sove hos tante og hun har laget hylleblomstsaft. Det var visst ikke så vanskelig og resultatet smakte uten tvil kjempegodt. Passer godt på en varm sommerdag, hvis vi skulle få oppleve det her i Norge.

Du trenger:
- 20-30 hylleblomstklaser
- 2 sitroner
- 1 l vann
- 650 g sukker
- 2 spiseskjeer sitronsyre

Slik gjør du:
1. Rist klasene og legg dem i en stor gryte eller beholder med lokk. 
2. Skyll sitronene, skjær dem i skiver og fjern skallet(med mindre de er økologiske). Legg dem i gryta med blomstene. 3. Bland sitronsyren med sukkeret, og oppløs sukkeret i kokende vann. Hell sukkerlaken i gryta, legg lokk på og la saften trekke i kjøleskapet i 4 dager.
4. Sil saften og hell den på rene flasker. Dette er konsentrat og blandes ut med vann. Saften kan nytes kald hele sommeren, men også varm med ekstra sitron når det blir kaldt!


Hylleblomsttreet til tante.


Hylleblomster. Disse blir til bær etter hvert.


Saften til tante er ikke enda ferdig, men kan allerede drikkes og smaker friskt.


Veldig fornøyd med kveldens servering!

Har du smakt eller lagd hylleblomstsaft?

 

- Kristina <3


SmoothieIS

Jeg leser ikke så mange blogger for tiden, men the up-and-coming blogger Jeanett Olsen må jeg innom en gang i blandt. For ikke så lenge siden lagde hun is av smoothie og jeg ble inspirert til å prøve det samme. Derfor tok jeg den eksta smoothien i går og satte den i frysen. Slik gikk det:

Jeanett sin blogg finner dere HER!


Lagde først smoothie av det jeg hadde. Utvalget var ikke helt på topp men skrapet sammen noen ingredienser.
Satte dem i plastgless med hver sin skje i. Husk plast, ikke glass og ha de i en isboks i tilfelle sprekk.


Tok en dem ut for å ha en til frokost i dag...
Skyllte plasten i varmt vann for å få den ut.


Mmmm! SmoothieIS smakte ikke galt. Men neste gang har jeg i litt sukker, dropper appelsin og bruker brungebær, jordbær og banan. Tror det ville vært bedre!

Har du prøvd dette?

 

- Kristina <3


Har bakt!

Nå er jeg så og si ferdig med forberedelsen til eksamen,man blir jo aldri ferdig egentlig,men jeg føler jeg er godt nok forberedt. Hadde aldri i mitt liv klart det uten facebook gruppen, det er det ikke tvil om! Utrolig smart å bruke et ellers så unyttig og tidstjelende medium til noe så hjelpsomt.

Skal ikke si at jeg har "kost" meg i dag akkurat. Kjedsomheten tok såpass hardt på at jeg faktisk har bakt. Tro meg, når jeg baker så har jeg svært lite gøy å finne på. Baker aldri omtrent, ikke er jeg flink til det heller. Ikke det at jeg har imponert på kjøkkenet altså. Har laget marengs/pikekyss, det er lett selv for meg.

Nå skal jeg lese litt og bruke markeringstusjen på den enorme mengden ark som Canon printer har spyttet ut i dag... Ønsk meg lykke til i morgen da!

Ingredienser:

 • 6 stk eggehviter
 • 400 g sukker
 
 Slik gjør du:

1. Ha i eggehvitene og i bollen og pisk dem luftige til røren blir stiv. Tilsett så sukkeret litt etter litt mens du fortsetter å piske.

2. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. La marengsen tørke ved 60-70 °C i ca. 2 timer.

(www.matprat.no)


6 eggehviter.Piskes stive.


Tilsett sukkeret litt og litt.


Sett i ovnen på 60-70 grader i 2 timer.


Det ble to brett!!


Ble kvalm etter 3 stykk...


For en gangs skyld var jeg flinkere på kjøkkenet enn lillesøster. Sjokoladeboller uten sukker?

Liker du pikekyss/marengs?

 

- Kristina <3


Omelett a'la Kristina

Jøss! Fikk ikke middag servert i dag så måtte finne på noe selv. Matlaging og kokkelering er mildt sakt ikke min streke side. Det var ingen overraskelse at også dette luktet brent da jeg var ferdig på kjøkkenet. Undersiden av min omelett a'la Kristina var litt svidd, men jeg ble likevel imponert over smaken. Dette var godt!

Oppskrift:
1. Visp sammen 3 egg og litt melk i en bolle
2. Hell bollens innhold i en liten stekeplate med olje
3. Strø revet ost på omeletten
4. Legg på skinkebiter, jeg brukte gilde familieskinke (pålegg)

Hva synes du?
Har du omelett-tips?

 

- Kristina <3


Hei og velkommen til min blogg! Jeg er 23 år og kommer fra Kristiansand. Her blogger jeg om det meste som opptar meg. Mine største interesser er mote, trening og mat. Jeg er student og går årsstudium i idrett på Universitetet i Agder. Ved siden av skolen har jeg deltidsjobb på Lindex.

Instagram: @kristinabergsvik

Kamera: Nikon D3000

Følg min blogg med Bloglovin

KategorierArkiv


AnnonserInstagramWidget by Trendsales

SheIn -Your Online Fashion Print Dress


Sweater Dress

Matbloggtoppen

Design


hits