Did it myself -Vintage denimshorts

Husker dere kanskje at jeg fortalte at jeg hadde vært på loppemarked? Jeg var på utkikk etter vintageklær for omtrent to måneder siden da jeg tok med meg fetteren min til loppemarked arrangert av kirken jeg både er døpt og konfirmert i. Vi kom litt sent så siden det var helt på slutten kostet alle plagg kun en krone. Jeg fant både jakke og noen kule jeans, men betalte selvsagt litt mer ettersom det var til kirken. Likevel vil jeg nå vise hvor gøy og ikke minst billig det kan være å handle vintage:

Vintage denimshorts -Du trenger:
1. Vintage 80-talls jeans (loppemarked, www.trendsales.no)
2. Penn
3. Saks

Slik gjør du:

Her er jeansen jeg kjøpte på loppemarked. 20 kr ca.


Først markerer du med en penn hvor lang/kort du vil klippe shortsen på det ene benet. Jeg brukte en annen shorts jeg har til å måle opp.


Deretter klipper du av benet der du har markert.


Jeg brettet så buksebenene over hverandre slik at de skulle bli mest mulig like. Markerte også andre benet med penn.


Klippet av det siste benet og brettet opp kantene.

Resultat:


Hva synes dere? Jeg er kjempefornøyd i alle fall!


DIY -How to tie dye

Du trenger:
- Bøtte med vann
- Strikk
- Klorin
- Et par jeans (ikke favorittjeansene!!)Fremgangsmåte:

1. Dypp buksen du skal bleke i bøtten med vann, så de blir gjennomvåte.

2. Vri buksen ved å krølle den sammen og fest på så mange strikker du ønsker. Jo mer du krøller og bruker strikk dess mindre bleking.

3. Ha bukseklumpen i bøtta med vann og hell oppi ca en tredjedels flaske klorin.

4. Ta noe over buksene så den forblir under vann, og la den bli der til du synes den er nok bleket. (Mine lå i ca 4 timer)

5. Ta av strikkene og vask buksene i maskinen.

6. Tørk buksene på snor og vips så har du kjempekule nye jeans!TIPS: Klipp av buksene nederst før du vaske den i vaskemaskin. Da får buksene en kul kant nederst.

Noen andre som skal prøve? Link gjerne deres resultater i kommentarfeltet!

 

- Kristina <3


Tie Dye Jeans -Resultat!

Seee! Jeg er så fornøyd med resultatet av Tie Dyeinga mi. Selv synes jeg den ble utrolig mye kulere enn mange av eksemplene jeg fant på internett. Jeansen i oppskriften jeg fulgte ble mer gul i stedet for lys. Jeg synes min som heller fikk lyseblå flekker var litt kulere og dessuten så sliter kloren veldig på stoffet og vil ødlegge jeansen dersom man bleker den for sterkt. Jeg kan kanskje ikke lage mat, men jeans kan jeg fikse ser det ut til! Jeg brukte en jeans jeg aldri har brukt som jeg kjøpte i Tyrkia. Det står Gucci på den og den hadde sleng -det KAN ha vært faktorer som har gjort at jeg ikke har brukt den så mye. (Haha) Før kloringa sydde jeg og klippet til jeansen. Full forklaring får dere i morgen!Hva synes dere?

 

- Kristina <3


DIY - Tie dye jeans

Selvgjort er velgjort. Jeg har hvertfall prøvd å lege mine egene Tie dye jeans i dag. Det var kjapt gjort og veldig enkelt, men resultatet får jeg ikke før i morgen. Her er noen bilder fra prosessen. Full forklaring med oppskrift og resultat får dere mest sannsynelig i morgen. Hehe, litt flaut hvis det blir stygt da, men satser på at buksen uansett blir finere enn det den var. Spennende er det hvertfall!

Noen andre som har prøvd dette?

 

- Kristina <3


Dip dye -Hårmaskara IsaDora

Slik får du dip dye-looken min, ganske enkelt:

1. Sørg for at håret ditt er rent og tørt
2. Gre håret godt før du påfører fargen
3. Farg 5-6 cm av tuppene dine med hårmaskaraen. Bruk mye
4. Gre gjennom det fargede håret før maskaraen tørker og under tørking
5. Gjenta med litt og litt hår av gangen til alle tuppene er farget
6. Krøll til slutt en hårlokk av gangen med en rettetang


Hårmaskara fra IsaDora kjøpt på Lindex


Det kan være lurt å ha flere børster. Blir fort klissete og vanskelig å bruke


Bruk mye maskara dersom du har brunt hår

Hva synes dere?

 

- Kristina <3


Studded Converse

Etter DIY-prosjektet med dongerishortsen har jeg fortsatt en del nagler igjen. Tenkte jeg skulle bruke dem til å freshe litt opp på mine blå Converse. Bruker dem så skjeldent og mistenker at det er fordi jeg synes de er litt kjipe. Med noen nagler håper jeg de kan bli kjempekule. Her er noen inspirasjonsbilder:Hva synes dere? Bør jeg bruke naglene på Converseskoene mine?

 

- Kristina <3


Den er ferdig!!

Jee! Husker dere jeg fortalte at jeg gjorde DIY-prosjektet mitt ferdig da jeg var på hyttetur med familien? Vel den ferdigpyntede/ødelagte shortsen måtte bare en tur i vaskemaskinen før jeg ville vise dere det ferdige resultatet. Den slitte "kanten" jeg har laget blir nemlig mye kulere etter en tur i maskinen. I dag fant jeg den tørr på snora på vaskerommet og jeg er faktisk ganske fornøyd med resultatet. Shortsen ble ikke helt slik jeg hadde tenkt og modellen kunne i utgangspunktet være litt mer høy i livet, men til å være min første Do-it-yourself-shorts er den ikke så værst synes jeg! Kommer faktisk til å bruk den tror jeg.


Shorts fra Cubus
Nagler fra Panduro Hobby
Belte fra Lindex

Hva synes dere? Kunne dere brukt den?

 

- Kristina <3


So far so good

God kveld!
Ville bare vise dere at je har kommet et stykke på vei på Do It Yourself-prosjektet med dongerishortsen. Jeg tror jeg skal klippe den på en litt annen måte og er det en del huller som fortsatt mangler. Hvis dere ser så har jeg også bare laget frynser nederst på det ene benet og har det andre igjen. Det var ganske mye mere jobb enn jeg trodde, men studsene var lette å sette på. Nå har jeg vært å hobbybutikken og kjøpt flere studs som jeg skal bruke bak på den ene lomma. Denne gang kjøpte jeg to pakker med studs altså 20 stk.

Hva synes dere så langt?

 

- Kristina <3


Do it yourself - Dongerishorts

Jeg har faktisk begynt å bruke youtube en del i det siste! Jeg har egentlig aldri vært noe fan av youtube og kun brukt det til musikk, men nå har jeg tatt i bruk nettsiden som inspirasjonskilde til mote. Særlig inspirert blir jeg av Do It Yourself-videoer til diverse geniale mennesker der ute i verden. Her om dagen satt jeg og så tips og triks til klokken fem om natta så i grunn så er jeg proppfull av inspirasjon. Eneste som mangler for tiden er litt mer tid og blogggnisten, men den kommer vel tilbake!

Etter all inspirasjonen og en runde på januarsalget bestemte jeg meg for å starte et lite Do It Yourself-prosjekt. Jeg kjøpte en dongerishort på salg til 50-lappen og har store planer for den. Fremtiden ser ikke særlig lys ut for shortsen min og stikkord som: nagler, saks og klor er det den kan vente seg. Jeg har ikke kommet så langt, men holder på å gi den et slitt utseende. Jeg kan fortelle at det er overraskende mye jobb å ødlegge en shorts. Dere skal få se så snart den er ferdig!


Alt klart!


Håper resultatet blir bra for disse var ikke akkurat gratis på Panduro.

Har dere prøvd på noe lignende? Kom gjerne med tips!

 

- Kristina <3


Do it yourself - Skjortekrage

Her er hemmeligheten bak detaljene på gårsdagens outfit:

Jeg brukte:
1. En kjip skjorte jeg en gang kjøpte på salg på Gina Tricot
2. Noen litt småharry øredobber i forskjellige farger fra Bik Bok


Øredobber fra Gina Tricot.


Stukket øredobbene inn i skjortekragen og festet med propper

Øredobbene plassert med jevnt mellomrom i et mønster


Gjør det samme på begge skjortekrager

Hva synes dere? Fint?

 

- Kristina <3


Hei og velkommen til min blogg! Jeg er 23 år og kommer fra Kristiansand. Her blogger jeg om det meste som opptar meg. Mine største interesser er mote, trening og mat. Jeg er student og går årsstudium i idrett på Universitetet i Agder. Ved siden av skolen har jeg deltidsjobb på Lindex.

Instagram: @kristinabergsvik

Kamera: Nikon D3000

Følg min blogg med Bloglovin

KategorierArkiv


AnnonserInstagramWidget by Trendsales

SheIn -Your Online Fashion Print Dress


Sweater Dress

Matbloggtoppen

Design


hits