Smarte tips for angoraplagg

Angoraull, også kalt mohair, kommer fra kanin og er veldig populært i høsten og vinterens strikkeplagg. Plagg med angora kjennes myke og klør ikke slik som saueull, i tillegg varmer angoraull veldig godt og er svært lett i vekt. Utseendemessig er materialet "pusete" og dette gjør plaggene ekstra delikate å se på -verdens fineste ull sier mange. Likevel har angora en negativ side. Angora loer gjerne en del, spesielt i starten. Her er noen tips til plagg med angora fra meg til dere:


 Fjern lo forsiktig med en klesrulle og legg plagget tørt i en pose. Ha posen med angoraplagget i fryseren i minst 12 timer. Etter dette vil plagget loe mindre.


 Legg plagget som loer i en bøtte med iskaldt vann i noen timer. Da vil plagget loe mindre.


 Vask angoraplagg separat slik at ikke loingen fester seg til andre klær. Knytt den eventuelt inn i et gammelt putevar dersom du ønsker å vaske den sammen med andre plagg.


 For å holde angoraplagget pent bør du ikke vaske det for ofte. I stedet kan det henges på en kleshenger utendørs til luft eller på badet når du dusjer.


 Vask plagget for hånd eller i maskin på håndvaskprogram.

Angora cardigan fra VILA kr 699.


 Bruk vaskemiddel for ull.


 Oppbevar dine angoraplagg brettet i skap/skuffer og ikke på henger. Unngå også at plagget ligger inntil andre klær som tiltrekker seg støv, lo og hår.


 Bruk gjerne angoraplagg sammen med andre plagg i glatte stoffer. Dette er ikke bare av praktisk hensyn, men er også med på å skaper en kjempekul kontrast til den "pusete" angoraen. For eksempel waxed jeans, skinn eller skinnimitasjoner. Kjempekult!


1.HER, 2.HER, 3.HER, 4.HER, 5.HER, 6.HER, 7.HER, 8.HER, 9.HER og 10.HER

Ad.links


28 kommentarer


Ingeborg
Så fine plagg, takk for tips! :)
12.11.2013 , kl 14:04
theresekristina
Gode tips!
12.11.2013 , kl 14:51
kjempefint innlegg, veldig nyttig :)
12.11.2013 , kl 15:26
Christine Støle
Så fine tips! Har hørt at det skal hjelpe å legge plagget i fryseren men aldri gjort det selv. Det skal jeg jammen med prøve nå!
12.11.2013 , kl 17:56
Farzaneh
Takk for at du reddet meg og mine kjære Acne-plagg! For disse tipsene kan vel brukes på dem også..? :P
12.11.2013 , kl 19:45
Moi :)
Såå kjekt!! kristinaa gidder du legge ut outfit med nye zara vinterjakken din ? :)
12.11.2013 , kl 20:38
Ingrid
Hei! Vi vil gjerne komme i kontakt med deg som driver denne bloggen. Kan dere sende meg en e-mail med prisene for sponset artikkel på denne bloggen? Min e-post er ingrid (a) casinotopplisten.com Takk på forhånd!
13.11.2013 , kl 11:20
Linnea
Tusen takk for gode tips! :)
13.11.2013 , kl 14:45
Tone
Hei fine deg! :) Lurte på om du kunne skrive et innlegg om den svarte parkas jakken fra Zara? (vaffelmønster)
13.11.2013 , kl 15:40
Karoline
Bra tips! Kunne du laget et innlegg om hva som er lurt og spise før\etter trening og hvorfor? :)
13.11.2013 , kl 17:14
Katarina
Elsker bloggen din! Er egentlig ikke så veldig glad i blogger siden de fleste skriver bare sånn idag har jeg ikke gjort så mye osv.. Men din er faktisk bra! 😘 du er en motivasjon for mange ❤️ Inkludert meg 😊
13.11.2013 , kl 18:10
Nina
Skulle du vise vinterjakken din fra Zara? Er veldig spent på hvordan den var i S skjønner du..:)Er en S til vanlig og har bestilt L, tror du det kommer til å bli for stort?
13.11.2013 , kl 20:08
Ingvild
Angora kommer fra angorakanin, mens mohair kommer fra mohair geit:)
15.11.2013 , kl 06:45
Kristina Bergsvik
Ingvild: Okei! Voops :-)
15.11.2013 , kl 22:55
Kristina Bergsvik
Nina: Har litt mye å gjøre for tiden med eksamen osv, men skal prøve å fa det til :-) Litt stort muligens... bruker XS/S til vanlig, men S passet :-)
15.11.2013 , kl 23:01
Kristina Bergsvik
Katarina: Tusen takk :-) Kjempekoselig å høre<3
15.11.2013 , kl 23:05
Kristina Bergsvik
Karoline: Jeg spiser bare det jeg pleier å spise så da er det bare å kikke i matkategorien :-)
15.11.2013 , kl 23:05
Kristina Bergsvik
Tone: Hvis det er den med pels på hetta du tener på så skal jeg prøve å fikse det snart :-)
15.11.2013 , kl 23:06
Kristina Bergsvik
Ingrid: Hei:-) Jeg reklamerer ikke for spilling desverre.
15.11.2013 , kl 23:08
Kristina Bergsvik
Moi: Lover skal prøve å ordne det snart :-)
15.11.2013 , kl 23:09
Kristina Bergsvik
Farzaneh: Gjelder alle plagg med angora :-)
15.11.2013 , kl 23:10
http://mobil.tv2.no/nyheter/brutal-sannhet-bak-angorapelsen-avsloeres-i-ny-sjokkvideo-4160488.html
20.11.2013 , kl 23:46
Jenny
En annen noe negativ side, den som vises i lenken over her ja. Jeez
21.11.2013 , kl 20:11
Tuva Iversen
Du nevner at angora har en negativ side, det loer en del..

Tja, kanskje du skal legge til litt flere negative sider ved det, hvis du gidder å ta deg tiden på å se dette: http://www.tv2.no/nyheter/brutal-sannhet-bak-angorapelsen-avsloeres-i-ny-sjokkvideo-4160488.html

Ren og skjær sannhet, jenta mi!
22.11.2013 , kl 01:08
Mathilde
Det ligger en helt forferdelig industri bak angorapelsen.. Acne har valgt å fjerne alle sine plagg med angora nettopp pga dette. http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/fjerner-angoraplagg-fra-norske-hyller-etter-dyremishandling-4162080.html

"Organisasjonen PETA fikk se gårdsarbeiderne rive pelsen av de levende angorakaninene med voldsomme rykk. Dette gjentas hver tredje måned. For- og bakbeina holdes fast mens en annen person gjør det barbariske arbeidet med å rive pelsen av dyret. Det vesle dyret lever i nettingbur som skader de myke potene og har ikke et mykt sted å legge seg. Kaniner er sosiale dyr, men er avstengt fra omgang med andre kaniner.Etter at pelsen er revet av, går kaninen som oftest inn i sjokk og ligger ubevegelig i det triste, møkkete buret." -dyrevernalliansen.no

Noen merker har bedre politikk når det gjelder dette enn andre, altså, men utrolig mange av plaggene produsert i Kina bruker dette. Helt grusomt!
26.11.2013 , kl 18:00
Ingunn
Bra blogginnlegg:) Men bare en liten rettelse: Angoraull kommer fra angorakanin, mens mohairull kommer fra mohairgeit.
05.12.2013 , kl 20:32
Dorthea
Liker bloggen din veldig godt, synest du skriver variert og spennende :) Men neste gang du skal skrive ett innlegg som dette; vær så snill å sjekk facts i forkant. Utrolig trist at noe så forferdelig blir promotert. Jeg er ganske sikker på at du ikke visste noe om dette, men det er viktig å ha i bakhodet at pelsdyrnæringen er brutal og rå.
05.12.2013 , kl 23:12
Kristina Bergsvik
Dorthea: Avsløringene var ikke kommet opp da jeg skrev dette, det var i hvertfall ikke blitt en sak i media enda. Dette er jo nye avsløringer og jeg, som resten av norges befolkning "sjekket ikke facts" før vi kjøpte oss angoraplagg/promoterte det på bloggen denne høsten. Det vil si jeg visste ikke noe om angoraindustrien i Asia -naturlig nok. Jeg visste jo at angora kom fra kanin, men jeg regnte (som sikkert mange andre) med at det var som med sauen og ulla: den klippes. Det var ingen som skjente da jeg la ut angoracardiganen min på bloggen rett etter jeg hadde kjøpt den tidlig i høst.

Når det er sagt så bekymrer jeg meg litt over hvor enorm oppmerksomhet dyrevern får i media og på blogger. Det er absolutt ikke det at jeg ikke er positiv til dyrevern -langt i fra! Jeg elsker dyr, ville aldri gjort et dyr noe vondt og synes det er flott at Acne trekker tilbake sine angoraplagg. Men jeg mener likevel at andre problemer ved dagens forbrukersamfunn får ufortjent lite oppmerksomhet i forhold.

Da tenker jeg blandt annet på barnearbeid og utnyttelse av annen billig arbeidskraft. Jeg tror at tekstilarbeiderene som har sydd den flotte kjolen på H&M (eller andre kleskjeder) til 199 kr ikke kan ha tjent stort ettersom både kleskjeden og frabrikker også skal tjene på salget (ikke det at jeg tror du har noe garanti for gode arbeidsvilkår når du kjøper et dyrt plagg -de vil selvsagt også tjene mest mulig). Jeg kan ikke tenke meg (med støtte fra diverse dokumentarer) at det er tipp topp arbeidsvilkår bak slike priser.

Men dette er jo mennesker. Når det kommer til vern av dyr så virker det som folk blir mye mer "revet med", at de rett og slett bryr seg litt ekstra. Jeg tror det er fordi vi forbinder dyr med husdyr, "menneskets beste venn" og generelt noe søtt og loddent vi har i hus og hjem for hyggens skyld. For hvem tenker vel på hvordan kyllingfileten man spiste til middag hadde det før den døde? Vi har vel alle sett bilder fra kyllingfarmer der dyrene omtrent stables i høyden?!

Ta for eksempel kosmetikk som ikke er testet på dyr. Mange er i dag bevisste på å kjøpe produkter som ikke er dyretestet og det er kanskje vel og bra, men hvem er det da testet på? Mennesker. Produkter må testest før det kan selges. Hva slags mennesker? Neppe rike og velstående mennesker som har noe valg vil jeg tro. Altså sannsyneligvis utnytting av fattigdom.

Selv kjøper jeg både rimelige plagg i kleskjeder, jeg har angoraplagg, spiser egg, kyllingfilet og har aldri sjekket om kosmetikken jeg bruker er testet på dyr, så dette var absolutt ikke noe måte å si at jeg tar mere hensyn enn andre. Det er heller ikke ment til å være et "ekkelt" svar på din kommentar på noen måte, og jeg vil heller ikke påstå at jeg har "rett" og du har "feil". Denne kommentaren er bare mitt syn på saken:-)

Det var egentlig kjempefint å få kommentar fra deg. Den terget meg litt og fikk meg til å for en gangs skyld skrive mine egne meninger :-)
06.12.2013 , kl 01:06

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er 23 år og kommer fra Kristiansand. Her blogger jeg om det meste som opptar meg. Mine største interesser er mote, trening og mat. Jeg er student og går årsstudium i idrett på Universitetet i Agder. Ved siden av skolen har jeg deltidsjobb på Lindex.

Instagram: @kristinabergsvik

Kamera: Nikon D3000

Følg min blogg med Bloglovin

KategorierArkiv


AnnonserInstagramWidget by Trendsales

SheIn -Your Online Fashion Print Dress


Sweater Dress

Matbloggtoppen

Design


hits